Google, programlama dili Go'nun yeni sürümünü yayınladı

Google, programlama dili Go'nun yeni sürümünü yayınladı

Google, programlama dili Go'nun 1.5 sürümünü yayınladı. Yeni sürümde C'nin tüm kalıntılarını da ortadan kaldıran Google, Go'yu mobil uygulamaları daha iyi destekleyen bir dil haline getiriyor.

Go'nun altıncı stabil sürümü olma özelliğindeki Go 1.5, darwin/arm, darwin/arm64 (iPhone ve iPad için) ve linux/arm64 için daha "olgun" mimari portlar sunuyor. Golang blogunda, yeni darwin/arm64 port ve dış bağlantılama özelliklerinin Go'nun Android ve iOS için uygulama geliştirmekte nasıl kullanılabileceğini anlamaya çalışan Go mobile project, deneyini hızlandırabileceği belirtiliyor.

Yeni sürümdeki hız geliştirmeleriyle dikkat çeken Go 1.5'un dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de uygulama detaylarının paketler arasında paylaşımını mümkün hale getiren iç paket desteği.

Redmonk'un 2014 yılının en popüler programlama dillerini sıraladığı listesine göre Google'ın 2009 yılında yayınladığı programalama dili Go, geçen beş yılın sonunda ilk kez en popüler 20 dil arasına girmişti. 17'inci sıradaki Go, Apple'ın Swift'i kadar yoğun bir ilgi görmese de programlama dilinin yükselişine devam etmesi bekleniyor.

Go 1.5 ile ilgili daha fazla detay için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.