Mozilla'nın Webmaker projesi herkesi dijital içerik üretimine katmak istiyor

Mozilla'nın Webmaker projesi herkesi dijital içerik üretimine katmak istiyor

Webmaker Mozilla

Mozilla, Webmaker projesinin Android uygulamasını tam sürümünü Google Play'e eklediğini duyurdu. Proje 2012'de başlatıldığından farklı bir şekilde ilerliyor ve kullanıcılarını dijital içerik üreticisi haline çevirmek istiyor.

Webmaker, 2012'de geliştiricilerin site üzerinden bir proje seçip tamamlamalarını ve tamamladıkları takdirde projenin rozetini kazanmalarını sağlayan bir proje olarak tanıtılmıştı. Webmaker'in yeni yüzüyse internette her cihazdan (internet tarayıcısı olan) erişilebilecek içeriklerin üretilebildiği bir platform haline gelmiş durumda.

Şu anda 4 dilde yayın yapan uygulama açık kaynaklı olarak sunuluyor. Yerel içeriklerin üretilmesini tetiklemek isteyen Mozilla, özellikle gelişmekte olan ülkelerde Webmaker üreticilerinin artmasını umut ediyor. Uygulamada yazı, resim ve bağlantı ekleyerek çeşitli albümler oluşturabiliyorsunuz ki Mozilla bunları web uygulaması olarak da tanımlıyor.

Webmaker Android uygulamasi

Yüzlerce gönüllünün ürettiği içeriklerle zenginleşen Webmaker, Mozilla Başkan Yardımcısı David Ascher'in açıklamasına göre Mozillla gibi bu kitleye ait olma misyonu taşıyor. İki hafta önce sunulan test uygulamasından daha iyi bir sistem ve arayüz sunan uygulama konuma bağlı içerikler sunmayı hedefliyor.

Daha önce iOS için de bir uygulama hazırlığında olduğunu paylaşan Mozilla yeni bir bilgi vermiyor ama ilerleyen zamanda bu adımı atacağını bekleyebiliriz.

Firefox internet tarayıcısının da geliştiricisi olan Mozilla'nın kendi içinde sadık bir kitlesi olduğunu malum ama kullanıcı kaynaklı içerik üretiminde istediğini bulacağını söylemek kolay değil.

Android kullanıcısı iseniz mzl.la/webmaker adresinden uygulamayı indirebilir veya webmaker.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.