Facebook, Notes güncellemesiyle kişisel blog tarafını güçlendiriyor

Facebook, Notes güncellemesiyle kişisel blog tarafını güçlendiriyor

Facebook, dünyanın en büyük sosyal ağı olsa da halen içerik üretiminin merkezi olmayı başarabilmiş değil. Ancak haber yayınlarını içine aldıktan sonra kişisel blog kategorisine el atarak bir adım daha ileri gidiyor.

Facebook'ta Dave Winer tarafından işaret edilen bir not, Facebook Notes uygulamasının geleceği hakkında fikir veriyor. Facebook'un kişisel bir blogu andıran yeni 'test' çalışması Facebook'ta içerik paylaşmayı sevenleri sevindirecek gibi duruyor. Zira yeni uygulama gerçek bir blog formatını andırıyor ve ilgi çekecek gibi duruyor.

Facebook Notes

Facebook her ne kadar kişisel durum güncelleme alanında karakter sınırını oldukça yükseltmiş olsa da, halen Facebook Notes uygulamasında daha uzun yazılar paylaşılıyor. Görsel açıdan Medium'u veya minimal bir Wordpress blogunu andıran yeni yapı da bu paylaşımların sunumunu bir ileri aşamaya taşımaya aday görünüyor.

Facebook çalılanı John Biesnecker, paylaştığın notta fazla detay paylaşmıyor ama Facebook yorumlarının sosyal etkisi düşünülürse Facebook'un yakın zamanda ses getirecek bir güncelleme paylaşacağını düşünebiliriz. Bu durumda Facebook'un içerikler üzerindeki 'vakum etkisininin' hızla artacağı da malum.

İçerik üretimi konusunda Google Plus'tan umut yok ama Twitter'ın ve Medium'un kurucu ortağı olan Evan Williams'ın yeni bir hamle yapmasını bekleyebiliriz. Ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.