300 bin kullanıcıyı geçen Funimate ABD'deki başarısının ardından sosyal platformunu açıyor

300 bin kullanıcıyı geçen Funimate ABD'deki başarısının ardından sosyal platformunu açıyor

Türkiye'de geliştirilen küresel hedefli selfie uygulaması Funimate, geçtiğimiz yıl sonunda yayınlandığı 150 ülkenin App Store'larında gösterdiği başarıyla radarımıza girmişti. Geçen sürede 1,5 milyon indirilme sayısına yaklaşan Funimate'ten aldığımız bilgiye göre uygulama ABD odaklı olarak büyümesini sürdürüyor. 340 bin kullanıcıya ulaştığını söyleyen Funimate'in kullanıcılarının yüzde 60'ı ABD'den geliyor.

Yakın zamanda ABD App Store'da fotoğraf ve video kategorisinde Top 20 uygulama içerisine giren Funimate, Ağustos ayının ilk haftasında iPad top grossing uygulamaları arasında altıncı sıraya kadar yükselme başarısı göstermiş. Bir selfie uygulaması olarak işe başlasa da videoların sosyal ağlarda gittikçe daha popüler hale gelmesiyle Funimate'i bir video düzenleme uygulaması olarak tanımlamak daha doğru olabilir bugün. Çekimlerinize farklı hareketli efektler ve ses ekleyebildiğiniz uygulama bunları  başta Vine ve Instagram olmak üzere diğer sosyal ağlarda paylaşmaya hazır hale getiriyor. Uygulama rakip gibi görünse de aslında Hyperlapse, Replay, Flipagram ve Vidlab gibi popüler kamera uygulamalarını tamamlayıcı nitelikte.

funimate2

Geçen sürede uygulamasını yeni efektler ve kurgularla geliştirmeye devam eden Funimate'in bundan sonraki adımı ise kendi sosyal platformunu açmak olacak. Amaçlarının yaratıcı video paylaşımlarının yapıldığı ve izlendiği dinamik bir platform olmak olduğunu söyleyen Funimate kurucu ortağı Kemal Uğur, sosyal platformda takipleşme, beğeni yorum gibi tipik sosyal öğelerin yanı sıra bazı tematik kanalların da ön planda olacağını belirtiyor. Müzik klipleri ya da dans videoları gibi tematik kanallar, bugüne kadar 1 milyon fazla videonun düzenlendiği uygulamanın içeriğini daha erişilebilir hale getirebilir.

Funimate'i video üretenler kadar tüketmeyi seveler için de cazip hale getirecek olan yenilikler bugün premium paket satışlarından gelir yaratan uygulama için yeni gelir kanalları oluşturulmasını sağlayabilir. Uygulamaya eklenmesi planlanan özelliklerden biri de güncel olaylarla ilgili yarışmalar. Markalar tarafından sponsorlu düzenlenebilecek, örneğin Taylor Swift'in yeni albümüyle ilgili en yaratıcı video düzenlemeyi yapana konser bileti kazandıran, yarışmalar Funimate'in gelirlerini arttırmasına yardımcı olabilir.

Yurtdışında daha önce Nokia ve Imagination gibi şirketlerde video işleme üzerine çalışmış ve alanında doktoralı kurucu ekip: Kemal Uğur ve ortağı Oğuz Bici'nin kurduğu Funimate, Arda Özüpek ve Yasemin Gültekin'in dahil olduğu dört kişilik bir ekipten oluşuyor bugün. Funimate'in planları arasında ekibi büyütmek de var.

Yeni özelliklerin Eylül ayında hayata geçmesi planlanıyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.