Skype for Business, Android ve iOS için önizleme sürümünü tanıttı

Skype for Business, Android ve iOS için önizleme sürümünü tanıttı

Skype'ın Türkçe olarak da tanıtılan kurumsal müşterilere dönük çözümü 'Skype for Business' (Şirketler için Skype) mobil tarafta da kendini göstermeye başlıyor. Microsoft, Skype Business'ın Android ve iOS için ilk uygulamalarının test/önizleme sürümünü tanıttı.

Microsoft, 2014 sonunda birleşik iletişim (anlık iletişim, sesli ve görüntülü görüşme vb.) çözümü Lync ile Skype'ı entegre bir ürün haline getirmiş ve Skype markası üzerinden ilerleyeceğini göstermişti. Geçen aylarda güzel bir geri dönüş aldığını açıklayan Microsoft, Skype Business'ın bu çıkışı sürdürmesi için mobil uygulamalarının test/önizleme sürümünü de tanıtmaya karar vermiş.

Skype Business iOS ve Android uygulamalarında kolay iletişim sağlayan yeni bir arayüz yer alıyor. Detaylı kişi arama menüsünün yanısıra yaklaşan toplantılara ve son görüşmelere de aynı noktadan ulaşılabilecek. Arama içi ve toplantı içi iletişim deneyimi de güçlendirilen Skype Business'ın iOS ve Android uygulamalarında yer alan 'Hemen Katıl' butonuysa hızlı iletişim kurmayı kolaylaştıracak.

Skype Business iOS ve Android uygulamalarına erişim

Akıllı telefon veya tablet arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran arayüzde tam ekran görüntüleme seçeneği ve mesajlaşmaya geçiş de akıcı bir hale getirildiğinden de bahsetmekte fayda var. Android veya iOS tabanlı telefonunda Lync 2013 uygulaması olan kullanıcılar, Skype Business'ın yeni mobil uygulamalarına bu yılın sonuna doğru kavuşabilecek, olmayanların ise başvuru yapması gerekecek.

Başvuru tarafından da kısaca bahsetmek gerekirse; bilgi işlem sorumluları skypepreview.com üzerinden şirket çalışanları için başvuru yapabiliyor. Skype Business Android ve iOS uygulamalarını denemek için fazla 4'er şirket çalışanını önerebilecek ve yeni uygulamalara kavuşacak ilk grupta yer almak için 14 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerekiyor. Microsoft, 17 Ağustos'tan itibaren de onay e-postalarını göndermeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.