Alibaba'nın çeyreksel gelir büyümesi son üç yılın en düşük seviyesinde

Alibaba'nın çeyreksel gelir büyümesi son üç yılın en düşük seviyesinde

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba'nın çeyrek sonuçları beklentilerin altında kaldı. 2015 ikinci çeyrek rakamlarına göre üç aylık büyüme bazında şirket son üç yılın en düşük büyümesini kaydetti.

Bu yılın ikinci çeyreğinde 3,26 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklayan şirket, gelir bazında bir önceki çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 28 büyüme gösterdi. Ancak şirketin son üç yıllık çeyreksel büyüme yüzdelerine bakıldığında, söz konusu rakam bugüne kadarki en düşük oran olarak kayda geçiyor.

Analistler, Alibaba'nın ikinci çeyrekte 3,39 milyar dolar gelir elde edeceğini öngörüyordu. Şirket, online şans oyunu servisinin devlet kararıyla durdurulması ve KOBİ'lere kullandırdığı dolaylı krediler yüzünden rakamın düşük kaldığını, bunların etkileri hariç tutulduğunda büyüme rakamının yüzde 36'ya kadar çıkabileceğini savundu.

Alibaba'nın sahip olduğu dev pazar yerinden yapılan alışverişlerin toplam hacmi ikinci çeyrek sonu itibarıyla 109 milyar dolara ulaşmış. Bu 2014 ikinci çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 34'lük bir büyüme anlamına geliyor. Asıl büyümeyse mobil uygulama kullanımı ve mobil alışverişte yakalanmış. Açıklanan rakamlara göre Alibaba üzerinden yapılan tüm satın almaların yüzde 55'i mobil platformlardan yapılmış. Ayrıca mobil satışların hacmi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 125 büyüyerek 60 milyar dolara ulaşmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.