Hindistan için ikinci Android One programında fiyatlar 30-50 dolar arasında olacak

Hindistan için ikinci Android One programında fiyatlar 30-50 dolar arasında olacak

Google'ın özellikle gelişmiş ülkeleri hedefleyen uygun fiyatlı Androidli telefon programı Android One, Hindistan'da yeniden başlıyor. Ama bu kez fiyatlar oldukça düşük.

Android One programıyla hem ilk kez akıllı telefon alacak kişiler hem de küçük işletmeler arasında popüler olmak isteyen Google, hatırlayacağınız gibi Türkiye'ye de General Mobile ile 699 TL'lik yüsek sayılabilecek bir fiyattan giriş yapmıştı. Türkiye'deki programdan nasıl sonuç alındığını bilemesek de Hindistan'da işlerin pek iyi gitmediği gözüküyor.

30-50 dolar arasında Androidli telefonlar

Android One programı genel olarak 100 dolar civarında bir fiyat etiketi belirleyen Google, Hindistan'daki yeni Android One döneminde 30-50 dolar (Rs2,000-Rs3,000) arasında bir fiyat etiketi belirlemiş. Bu durum Android One programının şimdiye kadar Hindistan'da çok da iyi gitmediğini düşündürüyor. Google'ın Güneydoğu Asya ve Hindistan Yöneticisi Rajan Anandan da geçen başlatılan kampanyanın büyümekte sıkıntı yaşadığını doğruluyor.

İlk çıkışa göre fiyatları oldukça düşürecek olan Google'ın hedefinde özellikle Hindistanlı küçük işletmeler var. Bu yeni kampanyayla 10 milyonlarca küçük işletmeleri internete çekmek isteyen Google, ticari yönden Facebook'un Internet.org projesinden daha iyi bir model ortaya koyuyor. Üstelik sunduğu çevrimdışı hizmetlerle düşük internet hızı olan bölgelerle arasındaki bağı da koparmıyor.

Hemen belirtelim Hindistan'daki internet kullanıcı sayısının 2015 itibarıyla 500 milyonu geçmesi bekleniyor. Ve ülkede mobil ticaret olabildiğince hızla büyüyor.

Gelişen ülkelerdeki ekonomik koşullar nasıl olursa olsun, küresel teknoloji şirketlerinin önümüzdeki dönemde kullanıcı kazanımı adına daha da rekabetçi bir döneme gireceğini söyleyebiliriz. Apple'ın bu konuda herhangi bir adım atmamasının gelecekte nelere malolacağını ise henüz bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.