Ofis paylaşım girişimi WeWork ilk satın almasını Case ile yaptı

Ofis paylaşım girişimi WeWork ilk satın almasını Case ile yaptı

Ofis paylaşım girişimi WeWork, uzun vadeli kiraladığı ofis ve iş alanlarını aylık bazda yeniden kiralayarak sunduğu iş fikrini başarılı bir noktaya getirmeyi başarmıştı. Bu ayın başında 434 milyon dolar yatırım alan ve 5 milyar dolarlık değerlemeyi de aşan WeWork, ilk satın almasını duyurdu.

Henüz rakamı belli olmayan bir bedelle Case adlı şirketi bünyesine katan WeWork, kendi iş fikri olan ofis paylaşımı kadar teknolojiyi ve verimliliği de önemsemeye devam edeceğini söylüyor.

Mayıs 2008'de 3 mimar tarafından kurulan şirkette bugün 60'dan fazla çalışan var. Şirketin amacı binaların mimari ve akıllı teknolojileriyle ilgili danışmanlık vermek.

Daha önce WeWork'ün bir lokasyonunda iş yapan Case, WeWork'ün her şeyi kendi içinde (in-house olarak) yaptığını belirtiyor. Ancak WeWork kendi tasarım, proje yönetimi ve inşaat ekibi olmasına rağmen süreci geliştirmek ve standardizasyonu sağlamak adına bir satın alma yöntemine gitmeyi tercih etmiş.

Bundan sonraki süreçte WeWork'ün sağladığı ofislerin bu satın alma sayesinde teknoloji ve verimlilik konusunda belli bir standarda yükseltilmesi planlanıyor. Case firmasında çalışanların yüzde 90'ıysa ise WeWork bünyesinde kariyerlerini sürdürmeye devam edecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.