Ofis paylaşım girişimi WeWork 434 milyon dolar yatırım aldı

Ofis paylaşım girişimi WeWork 434 milyon dolar yatırım aldı

Kısa süre önce 10 milyar dolar değerlemeyle 400 milyon dolar yatırım alacağı söylenen WeWork'ün yatırım turu resmileşti. Şirketin SEC'e ilettiği dökümanlarla kesinleşen yatırımın miktarı 434 milyon dolar ancak katılımcılar ve değerlemesiyle ilgili bir açıklama yer almıyor. Buna karşın geçtiğimiz Aralık ayında 335 milyon dolarlık yatırımla 5 milyar dolar değerlemeye ulaşan WeWork'ün CEO'su Adam Neumayeni yeni yatırımla 10 milyar dolarlık değerlemeyi geride bıraktıklarını belirtiyordu.

Küçük ve orta ölçekli şirketler ve teknoloji girişimleri için ortak çalışma alanları sağlayan New York merkezli WeWork bugün dünya genelinde 16 şehirde faaliye gösteriyor. Mekan sahiplerinden uzun dönemli yer kiralayan ve bunları aylık bazda yeniden kiralayarak gelir yaratan girişim, son dönemde New York'un en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olmasıyla dikkat çekmişti.

Bunun sonucunda ise geçtiğimiz yılın başında henüz 1,5 milyar dolar olan değerlemesini bir senede 7 katına çıkardı, yatırımcıların iştahı sayesinde. Zira girişimin aktif bir şekilde yatırım aramadığıysa ilginç bir diğer not.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.