Apple Music bir ayda 11 milyon kullanıcıya ulaştı

Apple Music bir ayda 11 milyon kullanıcıya ulaştı

Apple'ın WWDC'15 etkinliğinde lansmanını yaptığı yeni servisi Apple Music, kullanıcılara açılmasının ardından geçen bir ayın sonunda 11 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Apple'ın internet servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, bir ay gibi kısa bir sürede 11 milyon kullanıcıya ulaştıkları için heyecan duyduklarını ama asıl işlerinin şimdi başladığını söyledi.

Bilindiği gibi Apple Music, lansmandan sonraki ilk üç ay için kullanıcılara ücretsiz olarak sunuldu ve bu sürenin bir ayı geride kaldı. Buradaki kritik nokta kaç kullanıcının ücretli üyelik modeliyle servisi kullanmaya devam edeceği ve Apple'ın kullanıcı sayısındaki ivmeli artışın sürüp sürmeyeceği. Spotify, Haziran 2015'te açıkladığı sayılara göre aylık 75 milyon aktif kullanıcısı bulunduğunu, ücretli abonelerinin sayısınınsa 20 milyon olduğunu açıklamıştı. Henüz yeni bir servis olduklarını tekrarlayan Eddy Cue, kullanıcılardan aldıkları geri dönüşlerle düzenli güncellemeler çıkardıklarını ve kullanıcıları memnun etmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etmiş.

Müzik endüstrisinin önde gelen isimlerinden olan Jimmy Iovine'de Apple Müzik'in bazı problemleri olduğunu bunun başında bilinirlilik geldiğini söylüyor. Iovine'a göre ABD dışındaki kullanıcılar hala tam anlamıyla Apple Müzik'i anlayabilmiş değiller . İnternet kullanıcılarının ücretli müzik servislerine para ödeme konusunda çok cimri olduğunu da ekleyen Jimmy Iovine, Apple'ın bunu kırması gerektiğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.