Makerbase, dijital girişimcilerin IMDB'si olmak istiyor

Makerbase, dijital girişimcilerin IMDB'si olmak istiyor

Dijital dünyada proje üreten kişiler, bu bireysel işlerini duyurabileceği platformlara ihtiyaç duyar. Son zamanlarda Producthunt bu görevi hakkıyla yerine getirse de talebe yanıt vermek isteyen yeni sitelerden Makerba.se, bireysel dijital işlerin IMDB'si olma iddiasıyla rekabete katılmış durumda.

Adı her ne kadar 'maker kültürünü' çağrıştırsa da Makerbase, her türden dijital ürün/servis üreticisine açık bir veritabanı. Thinkup.com'un kurucuları Anil Dash ve Gina Trapani tarafından geliştirilen Makerbase'e giriş yapan kullanıcılar kendi projelerini girip, isterse diğer içerikleri de güncelleyebiliyor.

Makerbase

Makerbase, girilen proje veya üretici bilgilerine uygun Twitter ve App Store verilerini çekerek verileri otomatik olarak zenginleştiriyor. Aynı şekilde uygulamaların tanımlamalarını da sürekli olarak güncelliyor.

Müzik albümlerinde ve filmlerde üreticilerinin adının yer alması gibi, Makerbase'in de uygulamalar için bu görevi üstleneceği belirtiliyor. Makerbase, Slack, Hover ve Mailchimp, Makerbase gibi sponsorların desteğiyle şimdilik ücretsiz hizmet sunuyor ki şu aşamada ücret almasını beklemek zaten biraz absürt olurdu kanımca.

Makerbase'in içeriği Google Reader gibi genele yayılmış ve artık çalışmayan bir web hizmetinden, en taze uygulamalara kadar uzanıyor. Google Reader'ı geliştiren tecrübeli mühendisleri ve bu kişilerin daha sonra hangi ürünlere elinin değdiğini görebiliyorsunuz.

Makerbase projeler kurucular

Her ne kadar belli bir uygulamanın kullanıcısına ulaşmanın bir yolu bulunsa da Makerbase'in hedefi bu işi daha kolay ve anlamlı hale getirmek. Kısacası aklınıza gelen herhangi bir uygulamanın/servisin arkasında kim olduğunu bilmek istediğinizde uğrayacağınız ilk adres olmak istiyor.

Beyaz Saray'da düzenlenen sunum gününde sahneye çıkan girişimlerden biri olan Makerbase'in kullanıcı tarafından geliştirilen içeriklerle hızla büyüyebileceğini ve gerçek bir kaynak sitesi haline gelebileceğini düşünüyorum. Ama mevcut arayüzü de bir an önce geliştirmesini temenni ediyorum. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.