ABD Başkanı Barack Obama, Demo Day ile girişimcileri ağırlayacak

ABD Başkanı Barack Obama, Demo Day ile girişimcileri ağırlayacak

Barack Obama Beyaz Saray GirisimcilikABD'nin girişimcilere ve yatırımcılara sunduğu devlet teşviklerinin değeri malum ama ABD Başkanı Barack Obama, bununla yetinmek istemiyor. Bir kez daha yeni girişimcileri kendi ofisinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanlık konutu olan White House (Beyaz Saray) daha önce Maker kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği 'Maker Faire' etkinliğiyle gündeme gelmişti. Bu kez Demo Day (Sunum Günü) organizasyonuyla internet girişimcilerine Beyaz Saray'ın yolu gözüküyor.

Farklı kategoriler altında kitleleri etkileyecek yeni projeleri duymak isteyen Beyaz Saray, şu anda başvuru sürecini başlatmış durumda. Girişimciler bu kez fon bulmak için değil, başarı hikayelerini ve sıradışı fikirlerini Başkan Obama'ya, Amerikan ve dünya basınına tanıtmak için anlatacak.

Önümüzdeki haftalarda Sunum Günü'ne ilişkin daha fazla detay verileceğini açıklayan Beyaz Saray, daha önce de ABD'li önemli teknoloji girişimcilerini ağırlamıştı. 2010'da düzenlenen ABD Başkanlığı Girişimcilik Zirvesi'e de Airties, Pozitron ve Yemek Sepeti'nin kurucuları ile Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Koç katılmıştı.

Görünen o ki internet ve teknolojik gelişmelerin sınır tanımayan gücü önümüzdeki yıllarda ABD Başkanı'nın daha fazla vaktini alacak. Darısı başımıza...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.