Bitcoin altyapısıyla düşük maliyetli kıtalararası para transferi servisi: Robocoin

Bitcoin altyapısıyla düşük maliyetli kıtalararası para transferi servisi: Robocoin

Daha öncesinde sizlere sunduğumuz Tech in Asia'nın araştırmasına göre Asya kıtasında kullanıcıların Bitcoin kullanma amaçlarını ve bunların Asya ülkelerine göre dağılımlarını aktarmıştık. Kullanıcıların Bitcoin kullanma sebepleri arasında finansal servisler ve döviz transferi konusuna  getirdiği şeffaflık ve maliyet avantajı yer alıyordu. Bitcoin'i bir finansal servis ve döviz gönderim aracı olarak kullanan en yeni girişimlerden bir tanesi Robocoin.

Robocoin sağladığı ATM ile kullanıcıların kıtalararası para gönderip, alabilmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda kullanıcılar Bitcoin'lerini Robocoin ATM'leri üzerinden nakite de çevirebiliyorlar. Robocoin bunu yapabilmek için "Romit" ismini verdikleri yeni bir ürün geliştirmişler.

Sistemin çalışma mantığını özetleyecek olursak; Romit servisini sağlayan bir lokasyona gidiyorsunuz, parayı göndermek istediğiniz kişinin numarasını ve lokasyonunu giriyorsunuz, tüm işlem bu kadar. Bu işlem karşılığında Romit sizden yalnızca %4 oranında komisyon alıyor.

Robocoin'in desteklediği 20 Romit ATM'si şu anda İtalya, Romanya, ABDve Honk Kong'ta çalışıyor. Servisin şu anda büyüme aşamasında olduğunu ve bakalarla ATM kullanımı için anlaşmalar yaptığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.