Apple kendi sanal mobil operatörünü kurmaya hazırlanıyor

Apple kendi sanal mobil operatörünü kurmaya hazırlanıyor

apple-mobil-sanal-sebeke-operatoruApple kullanıcıları mobil operatörlerden ayırarak kendisine bağlayacak yeni bir servis üzerinde çalışıyor. Şirkete yakın kaynakların Business Insider'a yaptığı açıklamaya göre şirket kendi mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) projesi üzerinde çalışıyor. Eğer proje hayata geçirilirse servis 5 yıl içinde ABD ve Avrupa'daki kullanıcıların hizmetine açılacak.

Mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) sisteminde şirketler büyük şebekelerden (Türkiye'de buna Turkcell, Avea ve Vodafone'u örnek verebiliriz) alan kiralıyorlar, sonra da bu alanları kullanıcılara satıyorlar. Bu sistemde kullanıcı direkt olarak alanı mobil operatörden kiralayan şirketin data/ses müşterisi sayılıyor. Apple'ın da şu anda büyük mobil operatörler ile görüşmeler yaptığı ve kullanıcılara internet, konuşma ve SMS'in dahil olduğu paketler sunacağı konuşuluyor. Ancak kaynakların aktardığına göre bunun gerçekleşmesi için daha zamana ihtiyaç var.

Bilindiği gibi Google'da Nisan ayında kendi kablosuz ağ hizmetini kullanıcılara sunmuştu. Apple'ın bu çalışmasının ortaya çıkmasıyla Google ile bu konuda paralel düşündüğü ortaya çıkmış oldu. Ancak bilgiyi aktaran kaynağa göre Apple'ın bu servisini hayata geçirmesi için yaklaşık 5 yıla ihtiyacı var.

Apple geçtiğimiz günlerde Siri’nin yetenekleri arasına sesli mesaj asistanlığını da ekliyeceğini duyurmuştu. Bu yenilik, Apple'ın şu anki haliyle operatörlerin saklama alanında duran sesli mesajları kendi kontrolüne almak istediği şeklinde yorumlanmıştı. Şirketin mobil sanal şebeke operatörü alanında 2006 yılında aldığı bir patentinin olduğu da eklenen bilgiler arasında.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.