Logo Yazılım, ilk şirket içi hackathon'unu tamamladı

Logo Yazılım, ilk şirket içi hackathon'unu tamamladı

Türkiye’nin en değerli teknoloji şirketlerinden biri olan Logo'nun düzenlediği Hacktime adlı 'hackathon'* tamamlandı. Logo'nun şirket içindeki yetenekleri biraz daha ileri taşımak adına düzenlediği 48 saatlik yazılım maratonunda 3 ürün ödül kazandı.

6 - 24 Temmuz 2015 tarihleri arasında Gebze ve Urla’da ileri teknik eğitim alan 50 kişilik logo çalışanı, 10 takım halinde Hacktime'a katılmış ve en iyi yazılım ürününü geliştirmek için yarışmıştı. Maraton sonunda izin sistemiyle ilgili ürün geliştiren takım 1.liği elde ederken, masraf sistemi ve kaynak planlama üzerine geliştirilen ürünler 2. ve 3. seçildi.

Facebook gibi önemli girişimlerin imza attığı şirket içi yazılım maratonlarını Türkiye'de yeni yeni görmeye başlıyoruz ama önümüzdeki dönemde artacağını söyleyebiliriz. Zira bu etkinlikler her ne kadar biraz uykusuz bıraksa da, şirket içi yeteneklerin potansiyellerini ortaya çıkarması, birlikte çalışma kültürünü pekiştirmesi açısından önem taşıyor.

*Hackathon: Ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip, sınırlı zaman içinde, kendilerine verilen konuyla ilgili yeni bir ürün tasarlamaya çalıştıkları etkinliktir. Genellikle yazılım ve donanım geliştirmeye odaklanan, minimum 24 saat maksimum 1 hafta süren etkinliğe katılanların, etkinlik bitene kadar uyumaması gerekir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.