Nokia HERE Maps, Alman otomotiv konsorsiyumuna 2.8 milyar euroya satıldı

Nokia HERE Maps, Alman otomotiv konsorsiyumuna 2.8 milyar euroya satıldı

Nokia'nın harita birimi HERE Maps, Alman otomotiv üreticilerinden oluşan bir konsorsiyuma tam 2.8 milyar euroya satıldı. Geçtiğimiz haftalarda yayılan, akıllı ve sürücüsüz otomobil teknolojisine hazırlanmak isteyen Alman otomobil üreticilerinin yatırıma HERE ile başlayacağı söylentileri de doğrulanmış oldu.

Nokia'nın açıklamasına göre HERE'ın AUDI AG, BMW Group ve Daimler AG (Mercedes) firmalarından oluşan konsorsiyuma devir işlemleri 2016'nın ilk çeyreğinde bitecek. HERE'da çalışan 6454 kişinin ne olacağıysa henüz açıklanmadı.

Geçen yıl cihaz birimini Microsoft's satan Nokia, cihazların tersine rekabet gücünü hala koruyan harita servisi HERE için de çıkış opsiyonlarını gözden geçirmeye başlamıştı. Google ve hatta Facebook’un Nokia HERE altyapısını kullanmaya başlamasıyla da Facebook’un adı Nokia’nın harita servisini alabilecek şirketler arasında geçiyordu.

Avrupalı otomobil üreticileri Google ve Apple‘ın ‘akıllı otomobil’ çalışmaları karşısında yatırımlarını hızlandırmıştı. Öte yandan Nokia’nın akıllı telefon pazarına geri dönüş için olanaklarını değerlendirdiği da bir süredir konuşuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.