Frosmo.com Avrupa'daki büyümesine Türkiye'yi de ekledi

Frosmo.com Avrupa'daki büyümesine Türkiye'yi de ekledi

Dönüşüm optimizasyonu kategorisinde yer alan küresel girişimlerden biri olan Frosmo.com, kısa süre önce açıldığı Türkiye pazarında varlığını güçlendirmek istiyor. Frosmo Türkiye Ülke Müdürü Suphi Cankurt, Frosmo'nun Türkiye açılımı hakkında Webrazzi'ye özel bilgiler verdi.

Özellikle sıcak satış yapan e-ticaret sitelerine odaklanan Frosmo, 2008 yılında Mikael Gummerus tarafından Finlandiya'da kurulan bir girişim. İnternet tabanlı girişimlerin büyüme hedeflerine ulaşması için gerekli dönüşüm optimizasyonu desteğini sunuyor ve bu hizmetlerini 6 aydır Türkiye pazarına da taşımış durumda

Türkiye'de şu anda Suphi Cankurt dışında 1 çalışanı daha bulunan Frosmo, Türkiye'yi 'hızlı gelişen e-ticaret pazarları arasında gördüğü için giriş yapmış. Avrupa ve Asya'da 14 farklı ülkede operasyonlarını yürüten girişimin Helsinki'deki merkez ofisinde 24 farklı ülke vatandaşı çalışıyor ve Frosmo'nun küresel bir girişim olduğunu bir başka açıdan doğruluyor.

Donusum optimizasyonu Frosmo

Türkiye'de farklı segmentlere de ulaşmak istiyor

Türkiye Ülke Müdürü Suphi Cankurt'un verdiği bilgilere göre, Frosmo her ne kadar e-ticareti öne çıkarsa da Avrupa'da birçok havayolu şirketi, banka ve turizm şirketi gibi farklı segmentlerden müşterilere sahip. Dönüşüm optimizasyonu alanında bir kaç yerli ve yabancı girişimin mevcut olduğu Türkiye pazarında da bu çeşitliliği yakalamak istiyor.

Frosmo'nun bir araç değil, bir çözüm olduğunu ekleyen Cankurt, dönüşüm optimizasyonu ve kişiselleştirme ihtiyaçları için bir teknoloji platformu sunduklarını ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde Türkiye'deki popüler internet girişimlerine hizmet vermek istediklerini belirtiyor.

Helsinki dışında Stokolm (İsveç) ofisi de bulunan Frosmo, Kuzey Avrupa'dan güneye doğru bir büyüme gösteriyor ve haklı olarak nüfus itibarıyla önemli bir e-ticaret potansiyeline sahip Türkiye'yi de hedef tahtasına koymuş durumda.

Frosmo'nun önümüzdeki dönemde Türkiye'de ne kadar büyüyeceği meçhul ama A/B testleri, yeniden hedefleme, kişiselleştirme araçları ve veriye dayalı öngörü teknolojilerini en iyi şekilde harmanlayan girişimlerin daha başarılı oldukça net.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.