Tictail 22 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldı

Tictail 22 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldı

Sizlere açıldığı yıl tanıttığımız e-ticaret odaklı girişimlerden birisi olan Tictail, 22 milyon dolarlık Seri B yatırımını aldığını duyurdu.

İsveç merkezli girişim Tictail, kullanıcılara e-ticaret sitelerini açma konusunda destek oluyordu. Kullanıcalar, Tictail aracılığıyla basitçe e-ticaret sitelerini açabiliyordu. Kısaca Etsy ve Shopify'ın Avrupalı rakibi olarak nitelendirilen Tictail, ilk yatırımını Şubat 2014'de almıştı.

2012 yılında kurulan ve şu anda 3 yaşında olan şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 32 milyon doları buldu. Yatırımdan önce kendini bir pazaryeri olarak konumladığı bölümünü de açmış olan Tictail, burada ürün satan e-ticaret müşterilerini bir araya getirdiği bir platform da sunmuş oldu.

Verile bilgilere göre Tictail şu anda 85 bin marka tarafından kullanılıyor. Gelen yatırım ise Tictail'in büyümesi için harcanacak. Bununla birlikte gözlerin dikileceği bir başka alan ise, alışveriş deneyiminin ve fonksiyolitesinin mobil tarafta iyileştirilmesi olarak belirlenmiş.

Tictail, İsveç, İngiltere, ABD ve Almanya merkezli yatırımcılardan gelen parayla sanıyoruz ki öncelikli olarak bu paraların geldiği ülkelerin pazarlarına odaklanacak. Yatırım alma sürecinde de bunun stratejik olduğu ve Tictail'in yatırım alırken, stratejik düşündüğünü de hesaba katabiliriz. Bakalım bundan böyle Tictail'in adını daha sık duyabilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.