E-ticaret platformu Tictail, Thrive Capital'dan 8 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret platformu Tictail, Thrive Capital'dan 8 milyon dolar yatırım aldı

TictailKullanıcılarına kendi e-ticaret sitelerini oluşturmalarını sağlayan İsveçli e-ticaret platformu Tictail, Thrive Capital'dan 8 milyon dolarlık ilk tur yatırımı aldı.

Tictail'in aldığı bu parayı uluslararası genişleme ve Amerika'daki ilk ofisinin açılışı için kullanacağı gelen haberler arasında. Şirketin yakın zamanda New York'ta bir ofis açması bekleniyor.

Şirket blogunda Ocak ayı sonunda New York'taki büyümelerine destek olacak mühendisler aradığı ilanını bir süre önce yayınlamıştı.

2012 yılında yalnıca 5 bin mağazası olan TicTail son bir yıl içinde hızlı bir büyüme içine girdi ve 2013 yazının sonunda 23 bin mağazaya ulaştı. Tictail platformunda bugün itibariyle 35 bin mağaza bulunuyor.

TicTail'le ilgili bir diğer yatırım haberi ise bugün The Telegrah gazetesinde yayınlandı. Habere göre, bu stratejik kararının ardındaki isimse Britanyalı genç milyoner Nick D'Aloisio. Summly kurucusu D'Aloisio, şirketi geçtiğimiz yıl Yahoo'ya 30 milyon dolara satmıştı.

Tictail’in amacı dünyanın en çok kullanılan ve sevilen online mağaza çözümü olmak. Bu aşamada DIY (do it yourself) modelini benimsiyor ve demografiğe odaklanıyor. Şirket e-ticaret pazarına girmek isteyen girişimcilerin önündeki bütün bariyerleri kaldırmayı hedefliyor. Kullanıcılar, ücretsiz olan TicTail platformunda mağazalarını kolayca oluşturarak, hemen e-ticaret yapmaya başlayabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.