Türkiye'de internet üzerinden yapılan saat satışları [infografik]

Türkiye'de internet üzerinden yapılan saat satışları [infografik]

Ülkemizde e-ticaret hacmininde elektronik ürünler ağırlığını korusada moda ve aksesuar ürünleri pazarı artan rakamlarıyla dikkat çekiyor. Giyim kategorisinin e-ticarette pazar payı yüzde 2 olarak bilgisi haricinde bu zaman dilimine kadar herhangi bir kategorinin rakamlarına ulaşmak mümkün olmamıştı.

Modasaat.com distribütörlerinden bilgileri derleyerek infografik hazırlamış. Dikkat çeken rakamların bulunduğu infografikte marka saatler, ucuz saat grubu ve lüks saatler olmak üzere 3 ayrı grupta bilgilerin yer almasının yanı sıra, markaların satış adetleri ve saatlerin internette hangi kanallardan satıldığıda yer alıyor.

Türkiye'de internetten yılda 800 bin kol saati satıldığını belirtilirken bunun pazar büyüklüğünün 110 milyon TL olduğu infografikte ilk sırada yerini almış. Günde 2 binin üzerinde saat satışı demek olan pazar büyüklüğünde biri başına ortalama fiyatın 137.5 lira olarak karşımıza çıkıyor.

İnternetten en çok satın alınan markaların yer aldığı ikinci bölümde pazarda hem satış adedi hemde ciro bakımından Casio'nun önderliği var. Ucuz saat kategorisinin yer almadığı belirtilen bu bölümde Casio 16 milyon TL ciro ve 80 bin adetlik satış rakamına sahipken en yakın rakibi cirosal anlamda Emperio Armani olmuş.

İnternetten saat alan kişilerin tercih ettiği site türlerinin de yer aldığı infografikte ipi göğüsleyen yüzde 41'le dikey eticaret siteleri olmuş.  İkinci sırada 41 milyon TL'lik satışla özel alışveriş siteleri yer alırken onu takip eden açık artırma siteleri 22 milyon TL'lik satışla ardından geliyor. Dikkat çeken noktaysa bir dönem sadece kupon satan fırsat sitelerinin ürün satmaya başlamasıyla birlikte buradaki etkisi olmuş. infografik-modasaat

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.