Startupbootcamp İstanbul 2015 programına katılacak 9 girişim belirlendi

Startupbootcamp İstanbul 2015 programına katılacak 9 girişim belirlendi

Startupbootcamp İstanbul'un 2015 programına katılacak girişimler belli oldu. Hızlandırma programı için bu yıl 6 kıta, 63 ülke ve 118 şehirden 500’den fazla başvuru aldığını belirten Startupbootcamp İstanbul, bu girişimler arasından 27'sini beş gün süren Selection Days'e çağırdı. Oylama sonucu programa katılacak olan 9 girişim belirlendi.

İstanbul hızlandırma programı diğer Startupbootcamp'lerden farklı olarak belirli bir alana odaklanmıyor. Bu yıl 1 Eylül'de başlayacak olan hızlandırma programına katılacak girişimler de robot teknolojileri, finansal teknoloji, büyük veri ve seyahat gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Seçilen 9 girişim şu şekilde sıralanıyor:

  1. Cloudhouse (Estonya): Bulutta çalışan bilgisayarıyla masaüstünü bir servis olarak sunuyor. Henüz betada olan protokolü medya, grafik, tasarım uygulamaları, 3D ve oyunlar gibi farklı uygulamaları destekliyor.
  2. Eventbaxx (Almanya): Kongre, konfreans ve seminer gibi etkinlikler için hazırlanan hediye çantalarını dijitalleştiriyor.
  3. Monument (Türkiye): Kişisel fotograf ve video yönetim cihazı
  4. MySlimCard (Ukrayna): Dünyanın ilk elektronik sadakat kartını geliştirdiğini iddia eden girişim, farklı programlara ait kartlarınızı NFC özellikli, şarj edilebilir tek bir kartta topluyor.
  5. Nevereatalone (Fransa): Kurum içinde çalışanları öğlen yemeği için eşleştirerek, çalışanlara networking imkanı sağlıyor.
  6. Project Sebastian (Türkiye): Misafirler için ağırlama servisleri platformu sağlıyor.
  7. SciRobot (Türkiye): Sosyal bilişsel robotlar geliştirerek insan-makine etkileşim platformlarının iyileştirilmesini sağlıyor.
  8. Segmentify (Türkiye): Kişiselleştirilebilir gerçek zamanlı pazarlama kampanyaları düzenlemenizi sağlıyor. Geçtiğimiz Ocak'ta BUBA'dan yatırım almıştı.
  9. Visionteractive (Türkiye): Sosyal medya bağlantılı eğlenceli, interaktif fiziksel ve dijital ürünler geliştiriyor.

Seçilen girişimler, Startupbootcamp'in küresel mentor ve yatırımcı ağına erişim kazanırken, 15 bin euro nakit ve 450 bin euro tutarında partner hizmetlerinden faydalanacak. Girişimlere StartersHub’da 6 aylık ofis imkanı sağlanacak. Program 8 Aralık'taki Demo Day sunumlarıyla sona erecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.