BÜMED Business Angels, 2015'in ilk yatırımını SaaS girişimi Segmentify'a yaptı

BÜMED Business Angels, 2015'in ilk yatırımını SaaS girişimi Segmentify'a yaptı

segmentify big data bumed  buba yatirimBoğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) tarafından kurulan BÜMED Business Angels (BUBA), büyük veri girişimi Segmentify.com'a yatırım yaptı.

Büyük veri ve gerçek zamanlı operasyonel zeka (Real-time Operational Intelligence) üzerine çözümler geliştiren Infoowl’un girişimi olan Segmentify'a 150 bin sterlin (530.000 TL) tutarında bir yatırım yapıldı. Ancak yatırımın tamamının nakit değil, aynı değerde ayni ve nakdi bir yatırım olduğu öğrendik.

Barış Yurduseven, Murat Soysal, Yavuz Gökırmak ve Ergin Eroğlu tarafından İngiltere merkezli kurulan Segmentify, bu yatırımla beraber hem yurt içindeki konumunu güçlendirecek hem de yurt dışında büyümeye çalışacak.

segmentify buyuk veri analytics analizSegmentify, özellikle e-ticaret siteleri için ziyaretçi davranış analitiği (Click Stream Analysis) ve pazarlama otomasyonu gibi veri odaklı hizmetler sunan bir SaaS girişimi. Site sahiplerinin ziyaretçiye özel içerikler ve teklifler sunabilmelerini sağlıyor ve bu sayede gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Hasan Aslanoba'nın da dahil olduğu BUBA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör, 2015 yılında küresel büyüme vizyonuna sahip girişimlere yatırım yapmaya devam edeceklerini bilgisini veriyor.  Segmentify'ın da Avrupa pazarında başarılı olacağına inandıklarını ifade ediyor.

Hatırlatmak gerekirse Mart 2014'te kurulan BUBA, 2015'te 10 yatırım yapacağını açıklamıştı. İlk yatırımınTimuçin Bilgör, oldukça erken gelmesiyle umuyorum hedefler biraz daha yukarıya çekilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.