Facebook, kullanıcı profillerinde etiket bulutu özelliğini test ediyor

Facebook, kullanıcı profillerinde etiket bulutu özelliğini test ediyor

Facebook kullanıcıların profillerinde yer alacak ve LinkedIn profillerindeki etiketlere benzeyecek yeni özellik için testlere başladı. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre halen geliştirilme aşaması devam eden yeni profil sayfası şu anda Yeni Zelanda'daki kullanıcılarda deneniyor.

Etiket yapısıyla birlikte Facebook, kullanıcıların kendilerini daha rahat bir şekilde ifade edebilmelerine olanak sağlamak istiyor. Aynı zamanda arkadaşlarınızın da etiketlerinizin arasına ekleme yapmasına izin vererek sizi en iyi ifade edebilecek ve tanıtacak kelimelerin etiket bulutunuzu oluşturmasını istiyor.

Test aşamasındaki bir kullanıcının profilinden alınan ekran görüntüsünden anlayabildiğimiz kadarıyla arkadaşlarınız etiketlerinizi beğenebilecek. Bu özellikle ile bunun LinkedIn'in etiket yapısına benzer olduğu akıllara geliyor, LinkedIn'de de ağınızın en fazla oyladığı etiketleriniz sıralamada en üst sırada yer alıyor.

Facebook yeni profil sayfasının tüm kullanıcılar için ne zaman yayınlanacağı ve kullanıcılara getireceği değişiklerle ilgili detaylı açıklama yapmadı. Etiket yapısının mantığında bazı değişiklerin olabileceği de ihtimaller arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.