Samsung mobil cihazları kablosuz şarj edebilen monitör geliştirdi

Samsung mobil cihazları kablosuz şarj edebilen monitör geliştirdi

Teknoloji devi Samsung yeni ürettiği monitörüyle rakiplerinden ayrılmak istiyor. Şirketin yeni geliştirdiği monitörü "SE370" tüm mobil cihazları kablosuz olarak şarj edebiliyor.

Samsung SE370, "Qi" kablosuz şarj standartını kullanıyor. Böylece kullanıcılar ara kabloya ihtiyaç duymadan Qi uyumlu akıllı telefon ve tabletlerini şarj etme imkanına sahip olacaklar. 23,6 inç ve 27 inç olarak iki farklı ekran boyutuyla piyasaya çıkacak olan monitörün teknik özellikleri de oldukça güçlü. Ancak Samsung, kullanıcıların (özellikle oyuncuların) böyle bir ihtiyacı olduğunu düşündüklerini belirtmiş. Monitör kablosuz şarj için özel bir alana sahip, kullanıcılar mobil cihazlarını buraya koydukları zaman LED ışık cihazın şarj durumuna göre renk değiştiriyor ve cihazı şarj etmeye başlıyor.

1920×1080 çözünürlüğünde Full HD ekrana sahip olan monitörün tepki süresi ise 4ms. 23,6 inçlik model 250 cd/m2, 27 inçlik model ise 300 cd/m2 değerinde parlaklığa sahip. Windows ve Mac uyumlu olan monitörün çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz bilinmiyor. Ürünün 2015'in son aylarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor. Aşağıdan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.