Twitter çalıntı espri içeren tweet'leri kaldırıyor

Twitter çalıntı espri içeren tweet'leri kaldırıyor

Twitter'da aklınıza gelen çok komik espriyi takipçilerinizle paylaşmadan önce şakanın orijinal olduğundan emin olmanız bundan sonra sizin faydanıza olabilir. Zira Twitter, başkasından görüp, ilgili kişiye referans vermeden kopyalanan tweet'leri kaldırmaya başladı. Buna gerekçe olaraksa telif hakları gösteriliyor.

İlk olarak @PlagiraismBad hesabının tespit ettiği uygulamanın detaylarıyla ilgili The Verge haberinde, freelance yazar Olga Lexell'ın şikayeti üzerine kopyalanan tweet'lerinin Twitter tarafından kaldırıldığı görülebiliyor. Lexell açıklamasında, hayatını orijinal esprilerden kazandığını ve spam bot'ların her gün başka hesaplara ait tonlarca espriyi paylaştıklarını söylüyor.

Twitter'ın bugüne kadar telif hakkı gerekçesiyle tweet'leri kaldırması nadir de olsa görülen bir vaka. Bu nedenle uygulamanın esprilerin özel olarak kapsama alındığı şeklinde yorumlanıp yorumlanamayacağı henüz net değil. Zira, Twitter'ın tutumu bir kullanıcıdan gelen intihal nedeniyle tweet kaldırma talebine cevap niteliğinde de olabilir.

Twitter telif haklarıyla ilgili politikasını Copyright and DMCA Policy sayfasında açıklıyor. Sayfada Twitter'ın yanıt verdiği telif şikayetlerinin içerikleriyle ilgili olarak fotoğraf ve videolardan söz edildiğini görmek mümkün. Tweet'lerin ya da esprilerin bu kapsamda yer alıyor olması ise kullanıcılar için önemli bir hatırlatma.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.