Instagram'ın mobil reklam gelirleri 2017'de Google ve Twitter'ı geride bırakacak

Instagram'ın mobil reklam gelirleri 2017'de Google ve Twitter'ı geride bırakacak

Instagram logo

Emarketer'ın araştırmasına göre mobilde hızlı büyümesini sürdüren Instagram'ın reklam gelirleri bu yıl sonunda 600 milyon dolara dayanacak. Facebook'un 2012 yılında 1 milyar dolar değerlemeyle satın aldığı fotoğraf paylaşım uygulamasının geleceği ise daha parlak.

Emarketer tarafından ilk kez incelenen Instagram reklam harcamaları, 2015-2017 arasında Facebook'un kasasına girecek parayı gözler önüne seriyor. 2015'te 595 milyon dolar olması öngörülen Instagram'ın net mobil reklam gelirlerinin 2016'da 1,48 milyar dolar, 2017'de ise 2,81 milyar dolar olması bekleniyor.

Öngörülen bu rakamlar Instagram'ın 2015'te reklam gelirlerini yüzde 3,7 oranında, 2016'da yüzde 7,1 ve 2017'de ise yüzde 10.6 oranında artıracağı anlamına geliyor ki Facebook, geleceğe dönük başarılı bir satın alma yaptığını bir kez daha hatırlatmış oluyor.

Instagram Reklam

Şu anda 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olan ve her gün 70 milyon fotoğrafın yüklendiği Instagram, bilindiği gibi reklam gelirlerini artırmak konusunda son dönemde oldukça hareketli günler geçiriyor. Haziran ayında tüm reklamverenlere açılan sosyal ağ uygulaması, yakında Facebook’un reklam hedefleme altyapısını kullanmaya başlayacak.

Instagram'ın yeni reklam seçenekleriyle daha etkili bir mobil reklam mecrası haline geleceğini belirten Emarketer, web sürümünü de geliştiriyor ancak henüz web sitesi için reklam modeli hazırlamış değil.

Instagram'ın gelirleri her ne kadar iştah kabartasa da 2015'te Facebook'un reklam gelirlerinin sadece yüzde 5'ini oluşturacak. 2017'de ise bu oran yüzde 14'e kadar çıkacak. Instagram'ın ABD dışından gelen reklam gelirleri ise toplam gelirlerinin 2015'te yüzde 5'ini, 2017'de yüzde 15'ini oluşturacak.

Temmuz ayı itibarıyla Instagram'da reklam yayınlayabilen ülkeler, ABD, Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve Birleşik Krallık ile sınırlı.

Instagram'ın mobil reklam gelirleri Google ve Twitter ile kıyaslandığında ise daha etkili tablo (üstte sağdaki) ortaya çıkıyor. 2015 ve 2016'da sonunda Google ve Twitter'ın gerisinde kalması beklenen Instagram'ın 2017'de her ikisini de küçük farklarla geride bırakacağı görülüyor.

Instagram'ın değeri her ne kadar Facebook hisseleriyle ölçülse de satın alınırken biçilen değerin çok daha fazlasını kazandıracağı oldukça net.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.