Teknoloji devleri patent davasında Apple'a karşı Samsung'un yanında

Teknoloji devleri patent davasında Apple'a karşı Samsung'un yanında

samsung-applePatent davaları teknoloji şirketleri için sık sık soru olabiliyor. Bunların en bilinenleri Apple ile Samsung arasında devam eden ve birden fazla patenti kapsayan davalar zinciri. Hala devam eden davayla ilgili bugün ortaya çıkan bilgiye göre bir çok teknoloji devi şirket Apple'a karşı Samsung'un yanında yer alıyor.

Davanın geçmişini hatırlayacak olursak, dokunmatik ekranlarda tek parmakla ekranı sürüklemek, iki parmak ile zoom yapmak ve belirli bir bölgeye zoom yapmak için dokunmak (tap) gibi özelliklerin Apple'a ait patentlerinin Samsung tarafından izinsiz kullanıldığı iddiası 2012 yılında mahkemeye taşınmıştı. Jüri Apple'ı haklı bulmuş ve Samsung'un 1 milyar dolar ceza ödemesine karar vermişti. Ancak belirli bir süre sonra bu miktar 548 milyon dolara indirildi.

Ancak Samsung yasal yollardan mücadelesine ara vermedi ve davayı tam tersine döndürmek için çalışmaya devam etti. Üstelik bu sefer arkasına en güçlü teknoloji şirketlerinden birçoğunu almış durumda. Google, Facebook, eBay, Dell, HP ve diğer birçok teknoloji devi Samsung'u desteklediğini açıklayarak 1 Temmuz'da mahkemeye kendi hazırladıkları bilirkişi raporlarını sunmuş. Sunulan bu raporlardan sonra mahkemenin kararı tam tersine çevirip çevirmeyeceği bilinmiyor ancak öncü şirketlerin bu konuda tamamen Apple'ın karşısında olması oldukça öneme sahip.

Görsel Kaynak: Pieter Beens / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.