Ucuz ve özel mobilya sitesi Made.com'a 60 milyon dolar yatırım

Ucuz ve özel mobilya sitesi Made.com'a 60 milyon dolar yatırım

Özel tasarımların ön plana çıktığı mobilya odaklı e-ticaret sitesi Made.com yeni yatırımıyla Avrupa'daki açılımını hızlandırmak istiyor. Londra merkezli girişim Avrupa'nın önemli girişimlerinden biri olmaya aday.

Made.com'un aldığı 60 milyon dolarlık yeni yatırım turuna Partech Growth Fund öncülük ederken, Fidelity Growth Partners ile mevcut yatırımcı Level Equity de katılmış. Şu anda Birleşik Kralllık, Fransa, İtalya, Almanya, Belçika ve Hollanda'da aktif olan Made.com, 100 milyar sterlinlik büyük bir pazarda faaliyet gösteriyor ancak etki alanını genişletmek istiyor.

50 tasarımcı ve üreticiyle çalışan ve lüks mobilya mağazalarına oranla yüzde 70'e varan oranlarda indirimle satışa sunan Made.com, bu iş modeliyle dengeleri değiştirmek konusunda iddialı görünüyor. Halen çoğunluk hissesini elinde bulunduran Made.com kurucuları, geçen yıl gelirlerinin yüzde 63 oranında arttığını ve 43 milyon sterlin'i bulduğunu söylüyor.

Made.com'un iş hacminin yüzde 30'u uluslararası satışlardan geliyor ve bu oranın yakın gelecekte yüzde 50'ye yükselmesi bekleniyor.

Mobilya sektörünün e-ticarete yansıması

201o yılında kurulan Made.com, bir başka 'kendi ihtiyaçlarına yanıt bulma' hikayesine sahip ve Fab.com'un aksine bu kategoriye başarılı bir şekilde tutunmuş gözüküyor. Rocket Internet'in kurucularından Oliver Samwer, e-ticarette milyar dolarlık potansiyel gördüğü kategorilerden birinin mobilya olduğunu söylemişti.

Hatırlatmak gerekirse Fab.com’un kurucusu Jason Goldberg, uygun fiyatlı aksesuarlara odaklanan Fab.com'un yanına ucuz sayılamayacak mobilya satışına odaklanan yeni girişimi Hem.com'u hayata geçirmişti.

Mobilya sektörünün pazar hacmi çok büyük olsa da üretim, operasyon ve rekabet açısından henüz e-ticarette kendini tam olarak gösteremediğini söylemek sanırım yanlış olmaz. Ancak yine de bir kaç girişimin arayı açacağı malum. Tabi mobilyanın hızlı tüketim ürünleri arasına girmediğini düşünürsek bu değişimin çok hızlı olmasını beklememek de yanlış olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.