Hacking Team drone tabanlı Wi-Fi saldırı donanımı da geliştirmiş

Hacking Team drone tabanlı Wi-Fi saldırı donanımı da geliştirmiş

İtalya merkezli olarak hizmet veren güvenlik şirketi Hacking Team'in hacklenmesinden sonra ortaya çıkan belgeler ve e-mail yazışmaları kullanıcılar ve şirketler için birçok güvenlik tehlikesini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan belgelerde ise şirketin Wi-Fi ağlarına saldırı düzenleyen drone tabanlı taşınabilir bir donanım geliştirdiğini gösteriyor.

Şirketin geliştirdiği uzaktan kontrol yazılımı Galileo'nun bir parçası olarak geliştirilen ve TNI(Tactical Network Injector) platformunda bulunan ürün Wi-Fi ağlarına saldırı yaparak ağa bağlanan bilgisayar ve mobil cihazları takip ederek dinleyebiliyor. Hacking Team çalışanı Andrea Di Pasquale ürünü "dayanıklı" ve "dronelar ile kolayca tanışabilir" olarak nitelendiriliyor. Şirket ürünü Abu Dabi'de düzenlenen IDEX(Defense Exposition and Conference)'te potansiyel müşterilere de sergilemiş.

İşin dikkat çekici tarafı ise bundan sonra başlıyor. Boeing'in alt şirketlerinden bir tanesi olan Insitu'deki bir çalışan(Giuseppe Venneri) Hacking Team ile iletişime geçerek IDEX etkinliğinde bir toplantı organize ederek mini-TNI'ın "yeteneklerini" ve "kapasitesini" daha detaylı görmek istediklerini belirtmiş. Konuşmanın ve söz konusu buluşmanın sonraki detayı ise bilinmiyor. Insitu bilindiği gibi Boeing adına ABD Deniz Kuvvetleri için insansız hava araçları üretimi yapıyor.  Yayınlanan e-mail yazışmaları detaylı irdelendikçe daha bir çok bilginin ortaya çıkacağı ise su götürmez bir gerçek.

Görsel Kaynak: risteski goce / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.