Groupon yemek sipariş servisi OrderUp'ı satın aldı

Groupon yemek sipariş servisi OrderUp'ı satın aldı

Groupon, yemek siparişi ve restoran teslimat servisi girişimi OrderUp'ı satın aldığını açıkladı. Groupon, 70 milyar dolarlık bir pazarda OrderUp satın almasıyla hedefini büyüttüğünün de sinyallerini verdi.

2009 yılında Baltimore merkezli olarak kurulan OrderUp, ülke genelinde 40 farklı şehirde hizmet veriyor. Bu yerlerin çoğu ise, ülkedeki kolej ve üniversitelerin bulunduğu şehirler. Kısacası OrderUp'ın hedef kitlesi öğrenciler ve gençler olarak belirlenmiş. Bugüne dek 10 milyondan fazla sipariş alan OrderUp, Groupon'un 25 milyon müşterisine online yemek siparişi vermesini sağlayabilirse ciddi büyüme kaydedebilir.

Online yemek siparişi, dünya genelinde önemli bir rolde ve dikkat çekici bir alan. Bildiğiniz gibi ülkemizde online yemek siparişi dendiğinde ilk akla gelen şirket olan Yemeksepeti, 589 milyon dolara Delivery Hero tarafından satın alınmış ve Delivery Hero da bunun sonrasında 2.8 milyar dolarlık değerleme ile 110 milyon Euro yatırım almıştı.

Rocket Internet,  Global Online Takeaway Group (GOTG) adı altında Delivery Hero ile birlikte küresel bir gücü elinde bulunduruyor. Ancak şirketin ABD'de bir markası ve girişimi şimdilik yok. Groupon ise, ABD içinde bunu bir fırsat olarak görmüş ve pazarı bir dış rakibe kaptırmamak için adım atıyor olabilir. Bakalım online yemek sipariş alanında ABD'de pazar ve kullanıcı alışkanlıkları nasıl şekillenecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.