Twitter'ın yeni CEO'su kim olacak?

Haziran ayında Twitter'ın CEO'su Dick Costolo'nun görevini bırakması, ekonomi ve teknoloji aleminde oldukça ses getirdi. Bu ayrılıktan sonra şirketin kurucu ortaklarından olan Jack Dorsey CEO'luk görevini geçici olarak üstlenmişti. Teknoloji kulislerinde ve Wall Street'te yeni CEO'nun kim olacağı ve ne zaman açıklanacağıyla ilgili söylentiler ve tahminler ortaya çıkmaya başladı.

Twitter'ın yeni CEO'su henüz net değil, birden fazla adayın ismi geçiyor ancak kesin olan şu ki yeni CEO'nun üzerinde hem kullanıcılar hem de yatırımcılar tarafından büyük bir baskı olacak. Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 2015 birinci çeyreğinde 302 milyona ulaştı ancak bunun yanında aynı çeyrekte şirket 162,44 milyon dolar zarar açıklamıştı. Sosyal medya devinin yeni CEO'sunun öncelikle yeni geliştirilecek servisler ve hizmetler ile kullanıcıları mutlu etmesi ve platformda tutmayı başarması gerekiyor. Ancak aynı zamanda yatırımcıların şirketin artık kârlılığa geçmesi gerektiği yönünde baskılarını daha da artıracağı söylenebilir.

Spencer Stuart'ın analistlerine göre şirket yeni CEO'sunu ABD İşçi Bayramı olan Eylül'ün ilk pazartesi gününde veya Kasım'ın sonunda kutlanan Şükran gününde açıklayacak. Tahminde bulunan tüm analistlerin ortak beklentisi ise yeni CEO'nun Twitter'ın kurum kültürüne ve ürün yapısına doğru bir şekilde odaklanması ve uyum sağlaması gerektiği. Peki Twitter'ın CEO'luk koltuğu için kimlerin adı geçiyor? İşte adaylar:

jack-dorsey-1 Jack Dorsey: Twitter'ın yönetim kurulu başkanı ve geçici CEO'su.

2Mike McCue: Flipboard'ın kurucu ortağı ve mevcut CEO'su.

3Ross Levinsohn: Scout.com'un başkanı, Yahoo'nun eski geçici CEO'su ve Fox Interactive'in eski başkanı.

4Neal Mohan: Google'ın gösterim reklamcılığı(display advertising) ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı.

5Chris Cox: Facebook'un ürünlerinden sorumlu baş yönetici.

6Adam Bain: Twitter'ın küresel gelirlerinden sorumlu baş yöneticisi.

Görsel Kaynak: PiXXart / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.