Çinli Airbnb klonu Xiaozhu 60 milyon dolar Seri C yatırımı aldı

Çinli Airbnb klonu Xiaozhu 60 milyon dolar Seri C yatırımı aldı

Çinli Airbnb klonu Xiaozhu, 60 milyon dolarlık Seri C yatırımını aldığını duyurdu. Aldığı Seri C yatırımıyla toplam değerlemesi de 300 milyon doları aşan Xiaozhu, tıpkı Airbnb gibi kişilerin evleri başka kişilere günlük, haftalık ya da aylık olarak kiraya vermesi üstüne kurulu.

15 milyon dolarlık Seri B yatırımını geçtiğimiz yaz aylarında alan şirketin ilk tur yatırım tutarı ise belli değil. Ancak şirketin sonraki turlarda yatırım miktarını artırması ve değerlemenin de yükselmesi, Çinli girişimin iyi gittiğini gösteriyor.

Şirketin CEO'su Chen Chi'den alınan bilgilere göre, yeni gelen Seri C turu yatırımıyla birlikte şirketin kasasına girecek olan para kullanıcı deneyimi, insan kaynağı ve markanın bilinirliği ile geliştirilmesi için harcanması planlanıyor.

Xiaozhu, Çin'de 200 şehirde yer alıyor ve Çin genelinde toplamda 20 ofisi mevcut. Hem nüfus olarak hem de şehir olarak ciddi bir hedef kitlesi bulunan girişim Çin pazarının hakimi olmayı istiyor. Bildiğiniz gibi Xiaozhu'nun iş modelini kopyaladığı Airbnb'nin de milyarlarca dolarlık değerlemelerle adının anılması da Çinli girişim için doğru yolda adımlar attığını kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.