Microsoft, yeni bir işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor

Microsoft, yeni bir işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor

Satya Nadella’nın Microsoft CEO'su olduktan kısa süre sonra Microsoft çalışanlarına geçen yıl Temmuz ayında yolladığı e-posta'da şirketin ana işlerine daha fazla odaklanacağını ve bunun için büyük çaplı işten çıkarmalar yapacağı belirtiliyordu. Bu kararı Temmuz 2014'ten bu yana periyotlar halinde uygulayan şirketin çok yakın zamanda büyük bir işten çıkarma operasyonu daha yapacağı konuşulmaya başlandı.

Söylentilere göre şirket bir hafta içinde özellikle donanım ve akıllı telefon departmanlarını kapsayacak büyük bir işten çıkarma operasyonu başlatacak. Şirket yetkilileri bu iddiayı yalanlamıyor, sadece yorum yapamayacaklarını belirtiyor.

Microsoft'u yakından tanıyan pek çok kimse içinbu yeni dalga da sürpriz değil. Şirketin özellikle Windows Phone'un başarısından memnun olmadığı ve her çeyrekte pazar payı kaybeden işletim sisteminin ekibinden de çıkarmalar yapması bekleniyordu. Microsoft Kasım 2014'te online display reklam işini tamamen AOL'e sattıktan sonra tüm global reklam satış takımını işten çıkarmıştı. Şirketin son çeyrekte açıklanan verilerine göre Mart 2015 itibariyle dünya genelinde 118 bin çalışanı var. Önceki işten çıkarmalarda toplam 18 bin kişinin aşamalı olarak şirketten gönderildiği söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.