Microsoft tüm global reklam satış takımını işten kovdu

Microsoft tüm global reklam satış takımını işten kovdu

Microsoft'ta Şubat ayının başında göreve başlayan Satya Nadella önderliğinde ilk stratejik adımlarını ve şirketiçi kararlarını vermeye başladı. Business Insider'da yer alan habere göre, Microsoft'un başta ABD, İngiltere ve diğer uluslararası ofislerde çalışan reklam satış ekipleri kovuldu.

Microsoft'un, MSN, Bing, Xbox, Outlook, Skype ve Windows 8 ürünlerinin içerisinde bulunan çok sayıda reklam alanı bulunuyor. Tüm bu ürünler hiç de azımsanmayacak kadar büyük bir reklam pastasını ifade ediyor ancak bugüne dek Microsoft'u reklam konusunun çok da üstüne düşmediği dışarıdan bakan bir gözle de bilinmesi mümkündü. Microsoft, konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparken işten çıkarmaları doğruladı ancak işten çıkarmalarla ilgili hiçbir detay bilgi vermedi.

Microsoft, bu işten çıkarmayla birlikte Microsoft Advertising'i yeniden yapılandıracağını ve yeni bir ekiple donatacağını tahmin ediyoruz. Satya Nadella, Temmuz ayında yaptığı resmi açıklamayla Microsoft'ta 18 bin kişinin işine sona verececeğini açıklamıştı. Tarihinin en büyük işten çıkarma planını açıklayan şirketin bu yeniden yapılanma ve tasarruf önlemiyle birlikte ilk neşterin de muhtemelen CEO'nun memnun olmadığı global reklam satış takımına vurulmuş olması önemli bir nokta.

Microsoft'un daha verimli çalışma planı kapsamında gelecek yeni Microsoft Advertising ekibiyle birlikte Microsoft'un amacı hem daha verimli çalışmak, hem de daha çok reklam satışı yapmak olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.