Xiaomi yılın ilk yarısında 34.7 milyon adet akıllı telefon sattı

Xiaomi yılın ilk yarısında 34.7 milyon adet akıllı telefon sattı

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, bugün attığı bir tweet ile 2015'in ilk yarı rakamlarını resmi olarak açıklamış oldu. 2015 yılının Ocak - Haziran ayları arasında 34.7 milyon adet akıllı telefon sattığını duyuran şirket, geçtiğimiz yılın ilk 6 aylık rakamına göre yüzde 33'lük bir artış elde etti.

Apple ve Samsung'un ardından en büyük akıllı telefon üreticisi olarak üçüncü sıranın sahibi Xiaomi, 2014 yılında toplamda 64 milyon cihaz satmıştı. Xiamoi son dönemde giyilebilir teknoloji ürünleri ve Xiaomi Yi aksiyon kamerası gibi yeni ürünlerle ürün gamını genişletmeye devam ediyor.

Xiaomi'nin CEO'su ve kurucu ortağı Lei Jun'un daha önceki açıklamalarında kendilerine koydukları 2015 yılı hedefinde 100 milyon akıllı telefon satmak vardı. İlk yarı sonuçlarına baktığımızda Xiaomi'nin yıllık hedefini tutturabilmesi adına biraz kısa kaldığını görüyoruz. Fakat bu da Xiaomi'nin kötü bir durumda olduğunu göstermiyor, çünkü Xiaomi için yılın ikinci yarısı için yeni cephelerin açılacağı bir yıl olacak.

Xiamoi, Çin'in dışında Hindistan'da oldukça aktif. 7 Temmuz'da Brezilya pazarına girecek olan şirket, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Meksika, Rusya ve diğer Güneydoğu Asya ülkelerine açılmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.