3D yazıcı girişimi Zaxe, Keiretsu Forum Türkiye'den 250 bin dolar yatırım aldı

3D yazıcı girişimi Zaxe, Keiretsu Forum Türkiye'den 250 bin dolar yatırım aldı

Türkiye'de bugüne kadar mobil ödeme sistemlerinden sağlığa, gıdadan eğitime farklı alanlardaki teknoloji girişimlerine toplam altı milyon dolar yatırım yapan Keiretsu Forum'un yatırım yaptığı sektörler arasına 3D yazıcılar katıldı. Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcı üyeleri Aydonat Atasever, Kerem Bilgin ve Koray Kurhan'ın katılımıyla 3D yazıcı girişimi Zaxe'ye 250 bin dolar tutarında yatırım yaptı.

2013 yılında Baki Gezgen, Can Geliş ve Serhat Özperçin tarafından kurulan Zaxe, bugüne kadar kendi 3D yazıcısını geliştirmeye odaklandı. Zaxe Discover adı verilen masaüstü 3D yazıcı, ekip tarafından ürüne özel olarak geliştirilen X Desktop yazılımıyla geliyor. Windows, Mac ve Linux ile uyumlu olduğu belirtilen yazılım, Wi-Fi üzerinden farklı cihazların tek bir arayüzden kontrol edilmesini sağlıyor. X Discover'ın bir diğer iddiası piyasadaki rakiplerine göre kullamı kolay ve basit bir arayüz tasarıma sahip olması. Yatırımla birlikte girişimin ilk ürünü olacak Zaxe Discover'ın 23 Temmuz itibariyle satışa sunulması planlanıyor.

zaxe print

Zaxe'nin aldığı yatırımla, ilerleyen aşamalarda Keiretsu Forum'un küresel erişiminden faydalanması da söz konusu. Zira yatırımla ilgili Keiretsu Forum Türkiye eski Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören, Zaxe, önümüzdeki dönemlerde Keiretsu’nun yurt dışındaki yatırımcılarından da yatırım alarak globalleşme yolunda ilerleyecek önemli bir girişim olabileceğini düşündüğünü söylüyor. Zaxe aynı zamanda Aslı Işınak Gözören'in Keiretsu Forum Türkiye yönetimindeyken yapılan son yatırım olma özelliğinde. Bu görevden ayrılan Işınak Özgören'in yerini Can Methson, Keiretsu Forum Türkiye yeni Genel Müdürü olarak aldı.

zaxe

Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever, “Bence 3D yazıcılar gerçekten ev boyutunda yakın bir dönemde hayatımıza girecek. Girşimcilik açısından ise yeni oluşan bir piyasa ve teknoloji giriş bariyeri en düşük olan proje konularından biri. Bu yüzden 3D printer işinin uygun olduğunu düşünüyorum” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.