Bing'den 100 mühendis transfer eden Uber kendi harita servisine yoğunlaşıyor

Bing'den 100 mühendis transfer eden Uber kendi harita servisine yoğunlaşıyor

Geçtiğimiz hafta Fransa'da yaşanan protestolar yüzünden yine gündemin üst sıralarına yükselen Uber, servis tarafında yatırımlarına tam gaz devam ediyor.  Firma son olarak Microsoft ile yaptığı bir anlaşmayla Bing ekibinden 100 mühendisi kendi bünyesine transfer ediyor. Ekip, Uber'in güçlendirmek istediği harita servisine odaklanacak.

Anlaşmayla ilgili tüm detaylar açıklanmamış olsa da Uber'in ayrıca Bing'in bazı teknolojilerini de aldığı belirtiliyor. Transfer edilen 100 mühendis veri toplama ve derleme konusunda uzmanlardan oluşuyor. Görünen o ki şirket kendine ait bir harita servisi konusunda çalışmalarını hızlandırmış. Şirket geçtiğimiz Mart ayında haritalama üzerine teknoloji ve yazılım geliştiren deCarta'yı satın almıştı. Ayrıca şirket geçtiğimiz ay Nokia'nın harita servisi HERE için 3 milyar dolarlık bir satın alma teklifi yaptığı ortaya çıkmıştı. Teklifin hangi aşamada olduğu konusunda henüz bilgi yok.

Bilindiği gibi Microsoft'ta Bing servisinde ağırlıklı olarak Nokia HERE'ın sağladığı verileri kullanıyor. Uber yaptığı bu hamle ile kendi eklentilerini sunacağı gelişmiş bir haritayı kullanıcılarına sunmak istediği çok açık. Servis şu anda onlarca farlı ülkede helikoperden tekneye kadar birçok farklı aracı müşterilerine ve bunları harita servisiyle daha rahat özelleştirmek istiyor.

Görsel Kaynak: Mahathir Mohd / Shutterstock.com
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.