Kapgel.com: Türkiye'nin yeni Postmates adayı

Kapgel.com: Türkiye'nin yeni Postmates adayı

Kapgel siparis uygulamasıABD'de popülerleşen girişim fikirlerinden biri olan Postmates benzeri yerli girişimleri tanımaya devam ediyoruz. Geniş bir erişim ağına sahip olan Kapgel.com İstanbul'da sabit fiyat garantisiyle hizmet veriyor.

Bilmeyenler için söyleyelim; bu modeli uygulayan girişimler dışarıya servisi olmayan yerlerden istediğiniz sipariş alıp belli bir ücret farkıyla kapınıza getiriyor. Şimdilik sadece iOS uygulamasıyla hizmet veren Kapgel de şu anda İstanbul'un belli bölgelerinde kuru temizlemeciden börekçiye kadar farklı yerlerden sizin yerinize alışveriş yapıyor.

500 dükkandan 5 bin ürün seçeneği

Çetin Öztoprak, Nizameddin Ordulu, Kaan Karamancı ortaklığında kurulan girişim Sadok Kohen'den melek yatırım da almış ve bir yıl kadar süren hazırlık sonunda iOS uygulamasını yayınlamış. Bu arada farklı iş modelleri ve iş ortakları ile binden fazla gönderiyle test edilmiş.

Şu anda uygulama içinde yaklaşık 500 dükkan ve 5 bin ürün seçeneği yer alıyor ve Pazar günleri hariç 10:00-20.00 saatleri arasında hizmet alınabiliyor.

Kapgel siparis

İstanbul'da Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde hizmet veren Kapgel yakında Ataşehir'e de açılmayı planlıyor. Çalışma saatlerini ve hizmet verdiği bölgeleri düzenli şekilde genişletmek istiyor. En geç Temmuz sonunda da Android uygulamasını yayınlamak istiyor.

Her gönderi için 5 TL

Şu anda kullanıcıdan sadece 4.99TL hizmet bedeli alan Kapgel, ürünlerin mağaza satış fiyatına ek bir komisyon uygulamıyor. Çetin Öztoprak, gelir modelinin ileride kullanıcıya yansıtılan toplam bedelin dinamik olarak belirleneceği ve maliyetin birçok oyuncu tarafından paylaşılacağı şekilde gelişeceğini de ekliyor. Postmates bu modeli uyguluyor mu emin değilim ama Uber'in bazı şehirlerde bu modeli uyguladığını biliyoruz.

App Store'a gireli 3 hafta olan Kapgel, her gün en az 30 yeni kullanıcı kazanıyormuş ama muhtemelen bugünden sonra bu rakam oldukça yükselecek. Yorumlarınızı da bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.