Apple, 4K çözünürlüğe sahip yeni bir iMac satışa sunabilir

Apple, 4K çözünürlüğe sahip yeni bir iMac satışa sunabilir

Apple geçtiğimiz haftalarda düzenlediği  WWDC'15 etkinliğinde müzik servisi, iOS 9 ve masaüstü işletim sisteminin yeni versiyonu OS X El Capitan ile ilgili birçok önemli bilgi duyurmuştu. OS X El Capitan'ın beta sürümünün yayınlanmasının ardından Apple'ın 4K çözünürlüğe sahip yeni bir iMac modeli çıkarabileceğiyle ilgili belirtiler ortaya çıktı.

OS X El Capitan'in kaynak kodlarında yeni işletim sisteminin 4096 x 2304 Retina ekrana destek vereceği belirtilmiş. Bu mevcut 4K çözünürlüğünden(3840 x 2160) daha yüksek bir orana tekabül ediyor. Durum böyle olunca şirketin gelecek aylarda 21,5 inç boyutunda 4K Retina çözünürlüğe sahip bir bilgisayar duyurabileceği söylentiler arasında. Uzmanların 21,5 inç üzerinde durmasının sebebi ise Apple'ın 27 inç iMac modelinde hali hazırda 5120 x 2880 çözünürlüğe destek veriyor olması.

Apple'ın olası 21,5 inç 4K iMac modelinin 229 PPI olması bekleniyor. Bu bir bakıma ilginçlik taşıyor çünkü 27 inç iMac modeli 218 PPI. 4K çözünürlüğe sahip ekranlarda bu aralıkta PPI'lar olmasa da Apple, retina ekranlarıyla birlikte endüstri standartlarını deyim yerindeyse pek 'takmamıştı', olası bir yeni iMac modelinde de bunun böyle olması bekleniyor.

Apple'ın yeni işletim sisteminin kaynak kodlarında yalnızca çözünürlükle ilgili ayrıntılar yer almıyor, görünen o ki şirket yeni iMac'lerde grafik işlemci ünitelerini de değiştirecek. OS X El Capitan'a yeni Intel Iris Pro Graphics 6200 ve AMD Radeon R9 M395, R9 M395X desteği eklenmiş.

Kaynak kodlarla birlikte ortaya çıkan son yenilik ise gelişmiş uzaktan kontrol sistemini destekleyen yeni Bluetooth özelliği. Yeni Apple TV ile birlikte piyasaya çıkması beklenen dokunmatik uzaktan kumandanın iMac'lerle de kullanılabileceği söylentiler arasında. Apple'ın iMac modellerini genellikle Ekim ayında tanıtması ve OS X El Capitan'ın 2015 sonbaharında kullanıcılarla buluşacak olması dedikoduları doğrulayabilir nitelikte.

Görsel Kaynak: best pixels / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.