WPP CEO'su Sir Martin Sorell'in Türkiye izlenimleri

WPP CEO'su Sir Martin Sorell'in Türkiye izlenimleri

Dünyanın en büyük üç pazarlama iletişim şirketinden biri olan WPP, bu yıl Türkiye'de dijital reklam sektöründe yaptığı yeniliklerle gündemimizdeydi. Geçtiğimiz Nisan ayında, çoğunluk hissesine sahip olduğu 41?29! ile önde gelen reklam ajansı Grey‘in İstanbul ofisini birleştiren WPP'nin iştiraki J. Walter Thompson (JWT), Haziran ayı başında Türkiye'nin önde gelen dijital ajanslarından Wanda Digital‘ın azınlık hissesini satın almıştı.

WPP'nin dünya çapında tanınan CEO'su Sir Martin Sorrell, bu yıl Cannes Lions Festivali'nde ABD'nin 45'inci dönem Başkan Yardımcısı Al Gore ile bir oturumda buluştu. Son dönemde iklim değişikliğiyle mücadelenin önde gelen savunucularından biri olan Al Gore, oturumda ağırlıkla bu konudaki yorumlarını paylaştı.

Oturumun ardından basınla buluşan Sir Martin Sorrell'e Türkiye pazarıyla ilgili görüşlerini ve son yaptıkları satın almalarla birlikte WPP'nin Türkiye stratejisini sordum. Buna cevaben oldukça hızlı büyüdüklerini söyleyen Sorrell, Türkiye'deki işlerinin daha da büyümesini istediğini söyledi. Bugün Türkiye'deki iştirakleriyle yaklaşık 125 milyon dolar gelir elde ettiklerini belirten Sorrell, yakın zamanda gerçekleşen Genel Seçimler sonrasında olası bir belirsizliğe rağmen, büyümenin devam etmesini beklediklerini aktardı.

Türkiye'yi Avrupa'nın bir parçası olarak gördüğünü söyleyen Sorrell, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne kabul edilmesi gerektiğini düşünüyor. Ülkenin Orta Doğu ve Afrika'ya açılmak için bir geçit sunması önemli bir avantaj. Türkiye, WPP için, BRICS ile birlikte hızlı büyüyen 12 gelişmekte olan pazarla birlikte öncelikli bir konumda, şirketin bugüne kadar yaptığı satın almalar da bunun bir kanıtı. Yakın geçmişti yönetim kurulu toplantılarını İstanbul'da yaptıklarını söyleyen Sorrell, Türkiye'de reklamın tek işleri olmadığını, bununla birlikte medya yatırım yönetim, veri yatırımı yönetimi, halka ilişkiler ve markalama alanlarında faaliyet gösterdiklerini de ekliyordu.

WPP, Türkiye’de aralarında Cohn&Wolfe, Oglivy ve Grey’in olduğu pazarlama/reklam iletişimi şirketleriyle yaklaşık bin 300 kişiyi istihdam ediyor.

Cannes Lions 2015’ten aktarmaya devam ettiğimiz tüm haberlere Arçelik’le Cannes Lions adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.