Fransa'da taksiciler Uber araçlarını devirdi, bakan olaya el koydu

Fransa'da taksiciler Uber araçlarını devirdi, bakan olaya el koydu

Özel araç ve taksi çağırma uygulaması Uber, Fransa'da zor günle geçirmeye devam ediyor. Bir kaç gündür süren taksici protestoları ve saldırılar nedeniyle Fransa İçişleri Bakanı Uber'in hizmetlerinin durdurulması talimatı verdi.

Türkiye'de de faaliyetlerini sürdüren Uber'in Fransa'da taksiden daha uygun fiyatlı ulaşım seçeneği UberPOP, bir kaç gündür taksiciler tarafından protesto ediliyordu. İki yıl gibi bir süredir gelirlerinde yüzde 30-40 arasında bir gelir kaybı yaşadığını öne süren taksiciler, bu gidişe şiddet yoluyla bir dur demek istedi ve görünen o ki bu tepki karşılık buldu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneu, Uber'i yasadışı olarak nitelendiriyor. AFP haber ajansı da geçtiğimiz Ocak ayından bu yana UberPOP'un yasadışı olduğunu ancak kanunu uygulamanın zor olması nedeniyle Uber'in faaliyetlerine devam ettiğini paylaşıyor.

Ülke genelindeki protestoların Paris'ın yanısıra Marsilya'ya da şiddet eylemlerine de sahne olduğu Twitter'a da yansımış durumda. Daha önce de Avrupa'nın çeşitli ükelerinde tacizlere ve protestolara maruz kalan Uber'in bu kez çok daha ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğu görülüyor.

Uber de direniyor

Ancak tüm olaylara rağmen Uber, faaliyetlerine devam etmek konusunda ısrarcı olacağını ve yasal haklarını savunacağını açıklıyor. İçişleri Bakanı Cazeneu ise bu tavrın 'ukalaca' olduğunu dile getiriyor.

Türkiye'de de olduğu gibi taksi lisanslarına sahip olan Fransız taksiciler, lisansız sürücülere yolcu taşıma imkanı getiren UberPOP'un hizmetlerinin durdurulması gerektiği kanısında.

Fransa'da 1 milyon kullanıcısı bulunan Uber, 250 bin UberPOP üyesi olduğunu belirtiyor.

ABD'li girişimin gerçekten internet girişimleri içinde en büyük tepki çeken girişim olduğunu söylemek mümkün. Ancak şimdiye kadar bu protestolardan kurtulmayı başaran Uber'in Fransa'da neler yapacağı merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.