Lexus da 'uçan kaykay' geliştiren firmalar arasına katıldı

Lexus da 'uçan kaykay' geliştiren firmalar arasına katıldı

Geleceğe Dönüş filmi ile birlikte özellikle geniş kitlelerin hafızasına kazınan uçan kaykay fikri özellikle son yıllarda yeniden gündeme oturarak "Gerçekten geliştirilebilir mi?" sorusunu alevlendirdi. Bu soruya cevap arayan pek çok firma arasına bugün ilginç bir isim, ünlü Japon lüks otomobil üreticisi Lexus da katıldı. Toyota'nın çatısı altındaki Lexus bugün yayınladığı video ile uçan kaykay projesi üzerinde 18 aydır çalıştığını duyurdu.

Lexus'un uçan kaykayı sıvı nitrojen soğutmalı süper iletkenler ve sabit mıknatıslar ile çalışıyor. Videoda bir prototip görünüyor ancak üzerinde herhangi bir sürüş yapılmıyor. Ürünün ortaya çıkan ilk handikapı ise, önceki manyetik kaykaylarda olduğu gibi, üzerinde gideceği metal bir ray sistemine ihtiyaç duyması. "SLIDE" ismi verilen projeyle ilgili yakın zamanda daha detaylı bilgiler ve gelişmeler aktarılacağı Lexus tarafından belirtilmiş.

Bunu herkes için erişilebilir şekilde geliştirebileceğini söyleyen ilk şirket ise Kickstarter üzerinde açtığı destek kampanyası ile Hendo isimli uçan kaykayı tasarlayacağını söyleyen Arx Pax olmuştu. Arx Pax şirketi uçan kaykay için 250 bin dolar sermayeye ihtiyaç duyduklarını belirtmiş ve Kickstarter üzerinden kısa sürede 510 bin dolarlık fon toplamayı başarmışlardı. Şirket herkesin kullanabileceği bir uçan kaykayı piyasaya sürecek ancak henüz ürünün çıkış tarihi bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.