Instagram yeni arama ve keşif özellikleriyle 7.0 güncellemesini yayınladı

Instagram yeni arama ve keşif özellikleriyle 7.0 güncellemesini yayınladı

Instagram bugüne kadarki en büyük güncellemelerden birini yaptı ve hem iOS hem de Android sürümlerini 7.0 versiyonuna yükseltti. Instagram'a bu güncellemeyle gelen iki büyük özellikten birisi geliştirilen arama, diğeri ise yepyeni keşif özellikleri.

Instagram, güncellemeyle ilgili yayınladığı blog yazısında güncelleme detaylarının yanı sıra önemli bir istatistiği de kamuoyu ile paylaştı. Buna göre Instagram'a her gün toplamda 70 milyon adet fotoğraf ve video yükleniyor. Bu sayıyı artırmak ve kullanıcıların daha fazla vakit geçirmesini sağlamak adına ise, Instagram'ın bazı formülleri bu yeni güncellemeye de yansıtılmış.

Instagram 7.0 ile gelen ilk yenilik, artık mekana göre arama yapabiliyor olmanız. Instagram'ın arama kısmında gelen lokasyon sekmesi, artık sizin belirli bölgelere göre arama yapabilmenizi sağlıyor. Instagram 2012 yılında harita özelliğini devreye almış, son olarak da kullandığı harita altyapısını Nokia HERE ile Facebook arasındaki anlaşmayla beraber yeniden yapılandırmıştı. Gelişen arama özellikleriyle artık kullanıcılar aradıklarına daha kolay ulaşabilecek. Bunun yanı sıra, seyahate gitmek istediğiniz bir mekanla ilgili arama yaparak, diğer kullanıcıların orada çektikleri kareleri gözlemleme şansınız da doğabilecek.

instagram-7-arama-ozelligi

Instagram'ın 7.0 güncellemesiyle gelen bir diğer yenilik ise keşif özelliklerinin daha geliştirilmiş olması. Bundan böyle Instagram yeni hesaplar ya da gündemden yeni içerikler keşfetmenize yardımcı olmaya çalışacak bir yapıya sahip. Böylece artık bazı #etiketler Instagram'ın keşif bölümünde karşınıza çıkacak. O gün hakkında çok konuşulan, Babalar Günü gibi içerikler, tanımadığınız insanların çektiği fotoğraflar karşınıza çıkabilecek. Daha önce sadece takip ettiğiniz ya da takip ettiğiniz kişilerin çevresinden dışarı çıkarak, Instagram'ın keşif bölümüne farklı bir açıdan bakıyor olacağız.

Instagram'a keşif tarafında gelen bir diğer özellik ise artık kuratörler tarafından önerilen bazı hesapların keşif için Instagram tarafından size öneriliyor olması olacak. Instagram tarafından belirlenen bazı gerçek kişi hesapları takip etmeniz için size önerilecek. Böylece Instagram'da profesyonel olarak emek harcayan mobil fotoğrafçılar da yeni takipçiler kazanmış ve takipçiler de daha fazla fotoğrafçıyı takip ederek bir anlamda Instagram'a olan bağlarını güçlendirmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.