Google, müzik servisinin reklam destekli ücretsiz versiyonunu açtı

Google, müzik servisinin reklam destekli ücretsiz versiyonunu açtı

Dijital müzik servisleri için küresel çapta rekabetin en yoğun olduğu sektörlerden bir tanesi diyebiliriz. Son olarak Apple'ın müzik servisini hayata geçirmesiyle birlikte bu alanda rekabet ve stratejiler iyice kızıştı. Google ise bunlara karşılık müzik servisinde yeni bir hamle yaptı.

Daha öncesinde sadece 10 dolar aylık fiyatıyla ücretli üyelik modeline sahip olan Google Music bugünden itibaren reklam destekli ücretsiz üyelik modelini kullanıcılara açtı. Bu yeni üyelik modeliyle birlikte kullanıcılar aylık 10 dolar ödeme yapmadan Google'ın müzik servisini kullanabilecekler ancak tabi ki ücretsiz versiyona göre kısıtlamalar söz konusu.

Ücretsiz modelde kullanıcılara reklam gösterilecek olması ücretli modele göre ortaya çıkan ilk fark. Bunun yanında kullanıcılar kendi seçtikleri şarkıları dinleyemeyecekler bunun yerine Google'ın Temmuz 2014'te satın aldığı Songza tarafından oluşturulan dinleme listelerini kullanmak zorundalar. Buna örnek vermemiz gerekirse "Dinlenme", "Antreman", "Çalışma" gibi başlıklara sahip dinleme listelerini ücretsiz üyeler dinleyebilecekler bunun yanında tarza göre arama yaparak spesifik bir tarzda hazırlanmış dinleme listelerini dinleyebilecekler. Bu yapının benzerini bilindiği gibi Pandora ve iTunes Radio kullanıyordu.

Eğer ücretsiz üyelik modelindeki kullanıcılar hesaplarını ücretli üyeliğe yükseltirlerse mağazaya uzaktan erişim, 30 milyon'dan fazla parçaya erişim, offline müzik dinleme gibi fonksiyonlara sahip olacaklar. Google Music servisinin yeni sahip olduğu üyelik modeli web arayüzünde şu an kullanılabilir durumda iOS ve Android versiyonu ise gelecek hafta yayına alınacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.