Facebook'un aktif mobil kullanıcı sayısı 1.25 milyara yükseldi

Facebook'un aktif mobil kullanıcı sayısı 1.25 milyara yükseldi

Facebook'un Chief Creative Officer'ı Mark D’Arcy, Cannes'da sınırlı katılımcıya özel toplantıda dikkat çeken detaylar paylaştı.

mark darceyÖncelikle bahsedelim mobil odağında yatırımlarını devam ettiren Facebook'un geri dönüş beklentisi de yine mobil odakta. Mobil ekranı tuvale benzeten Mark D’Arcy bu konuda markaların yaptıkları başarılı kampanyalara yer verdi. (Kampanyaların örnek videolarını Facebook'tan talep ettim paylaşılması dahilinde yazıyı güncelleyeceğim.) Kısıtlı imkanlarda yaratıcılığın arttığını gösteren örnekler ilerleyen süreç mobilde eğlenceli reklamların bizleri beklediğini gösterirken markalara da bu yönde ilk işaretleri vermiş oldu.

"Kullanıcının zamanını neden aldığınızı anlatmanız lazım" diyen Mark D'Arcy özetle kullanıcı için hazırlanan içeriğin onların şarjını zamanını harcayacağını, hikaye ve platform uyumunun iyi olması gerektiğini, böylece kullanıcının marka için ne kaybettiğini değil onun için değerli olduğunu düşüneceğini söyledi.

Facebook'ta aktif kullanıcı sayısı

Rakamlarla devam edelim, bir önceki geçtiğimiz Cannes Lions Festivali ile bu yıl arasındaki Facebook'taki gelişmeyi paylaşan Mark D'Arcy mobil kullanıma 250 milyon insanın daha katıldığını belirterek 1,25 milyar aktif mobil kullanıcı sayısına sahip olduklarını açıkladı.

Günlük 200 milyonu aktif olmak üzere 300 milyon kullanıcının Instagram'da bulunmasıysa konuşmanın önce çıkan sayılarından birisiydi. Yine dikkat çeken sayılardan biri ise kullanıcılar günde Instagram'da 21 dakika vakit geçirmesi.

Facebook'un videoda inanılmaz büyümesi

YouTube'u tahtından etmeye aday servisi Facebook Video konusunda da açıklama yapan Mark D'Arcy günlük video görüntülenme sayısının 4 milyar olduğunu belirtti. Otomatik başlayan videolar olsa da kısa zamanda önemli bir büyüme olarak kabul edebiliriz.

Cannes Lions 2015’ten aktarmaya devam ettiğimiz tüm haberlere Arçelik’le Cannes Lions adresinden ulaşabileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.