Kuru temizlemeci Networkdry'a BUBA'dan 135 bin TL yatırım

Kuru temizlemeci Networkdry'a BUBA'dan 135 bin TL yatırım

Boğaziçi Üniversitesi melek yatırımcı ağı BUBA, yeni yatırımını kuru temizleme işini internet siparişine bağlayan Networkdry.com'a yaptı.

1 milyon dolar değerleme üzerinden 135 bin TL yatırım aldığını öğrendiğimiz Networkdry, Aralık 2014'te Şebnem Şirin hayata geçirilmiş ve şimdiye kadar özsermaye ile fonlanmış.

Altı ay gibi bir sürede İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’de toplam 100 üye işyerine ulaşan girişim, şimdiye kadar toplamda 41 bin parça kıyafetin kuru temizlemesini yapmış ve bu alanda bir boşluk olduğuna dair bir ışık yakalamış ve bunu da aldığı desteklerle daha ileri taşımayı başarmış.

24 saat içinde teslimat garantisi

5 saat içerisinde kıyafetlerinizi kapınızdan alıp en geç 24 saat içinde temiz ve ütülü şekilde teslim etme garantisi veren NetworkDry, aldığımız bilgilere göre Mart ayında GarantiPartners hızlandırma programına kabul edilmiş. Geçtiğimiz 3 aylık süre içinde de programın erken-aşama girişimlere sunduğu çeşitli desteklerden yararlanarak belli bir ivme yakalamış.

Networkdry kuru temizleme siparis

Hedef 2015 sonunda 40 ile yayılmak

Şebnem Şirin, aldığı destekler ve BUBA'dan alınan yatırımla 2015 yılının sonuna kadar en yoğun nüfusa sahip 40 ile yayılmayı hedefliyor. Toplam 250 bayi ve günde ortalama 1000 parçalık iş hacmini yakalayarak Türkiye genelinde en yaygın hizmet ağı olan kuru temizleme şirketi olma vizyonunu taşıyor. Yani bir nevi kuru temizleme işinin Yemeksepeti (veya Çiçeksepeti) olmak istiyor.

Fiziksel pazardan internete yansıyan işlerin başarı yakalayabildiği bir gerçek. Yurtdışında benzer girişimler elbette var ve Aslanoba Capital'in yatırım yaptığı Rinse'nin kısa süre önce 3,5 milyon dolarlık bir yatırım daha aldığını yazmıştık. Bu pazarın hacmini bilemsek de, Networkdry'in önümüzdeki dönemde büyüme ivmesini artırarak yeni yatırımlar çekebileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.