iPhone ile RAW kalitesinde fotoğraf çekebileceğiniz kamera: DxO One

Apple her ne kadar özellikle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın gelişmiş kamera özellikleriyle gurur duyuyor ve onlara reklam yatırımı yapıyor olsa da bazı kullanıcılar telefonların halen daha iyi fotoğraf çekebileceğine inanıyor.
iPhone ile RAW kalitesinde fotoğraf çekebileceğiniz kamera: DxO One

dxo-oneApple her ne kadar özellikle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın gelişmiş kamera özellikleriyle gurur duyuyor ve onlara reklam yatırımı yapıyor olsa da bazı kullanıcılar telefonların halen daha iyi fotoğraf çekebileceğine inanıyor. Bir süredir tartışılan akıllı telefonlara değiştirilebilir lenslerin gelmesi ya da artık yeni model akıllı telefonların DSLR adı verilen kamera kalitesini zorlamaya başlaması bekleniyor. Ancak bu sırada bazı teknoloji şirketleri de boş durmuyor ve yeni donanımlar üretiyor.

DxO aslında yazılım ve teknoloji geliştiren bir şirket, DxO One adı verilen kamera ise onların ilk donanımlarından. DxO One, iPhone'un Lightning girişine adapte ediliyor ve üstündeki kamera ile, profesyonel fotoğraf makinesine yakın çekimler yapmanızı sağlıyor. En önemli özelliklerinden bir tanesi ise RAW kalitesinde fotoğraflar çekebiliyor olması. Bu da işin doğasında daha profesyonel bir çıktı almanızı sağlıyor. 20.2 MP boyutunda, CMOS ve  f/1.8 32mm lens ile çalışan donanımın, Eylül ayında teslimatına başlanması bekleniyor.

Şu anda ön sipariş almaya devam eden DxO One'ın fiyatı ise 649 Euro olarak belirlenmiş. 1080p kalitesinde video da çekmenize imkan veren DxO One, kendi üstündeki kamerayı kullanıyor ve iPhone'u bir vizör olarak kullanıyor. Bununla birlikte bazı ayarları da iPhone ekranınızdan yapmanıza yardımcı oluyor. Kısacası alacağınız DxO One'ın body olarak adlandırabileceğimiz vizörü ve ayar kısmı iPhone'unuzun üstünde oluyor. Cihaz, RAW fotoğrafları kendi içindeki microSD karta yazarken, JPEG formatındaki kopyaları ise iOS cihazınıza kopyalamanıza imkan tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.