YouTube yeni medya yayıncılığını öne çıkaran Newswire kanalını yayına soktu

YouTube yeni medya yayıncılığını öne çıkaran Newswire kanalını yayına soktu

YouTube video izleme ve video paylaşma konusunda bugüne kadar yeniliklerine ara vermedi. Son olarak, Storyful ile yaptığı iş ortaklığıyla, sosyal medya haber ajansı adı altında, dinlemeye değer hikayeleri haberleştirerek yayınlayacağı YouTube Newswire kanalını yayınladı.

Sosyal haber ajansı olarak kabul gören Storyful, aslında 2011 yılında Tahrir meydanındaki protestolardan beri çalışıyor. O günden bu yana yeni medya yayıncılığı ve yurttaş gazeteciliği için çalışan Storyful, YouTube ile yaptığı ortaklıkta YouTube Newswire kanalının ana içerik sağlayıcısı olacak. Sosyal medya haberciliğinin habercilikle yer değiştireceğini ve artık sosyal yayıncılığının önemini de vurgulayacak olan Newswire projesi, aynı zamanda güvenilir bir kaynak olmayı hedefleyecek.

Newswire'ın amacı gerçekten doğru: Görgü tanığı olan haberleri tarafsızca yayınlamak. Bu bağlamda değişen medyanın da en büyük göstergesi ve Newswire'ın kozu da bu sadakat olacak. Özellikle YouTube Newswire'ın görsellerinde kullanılan, bazı protesto gösterilerinden fotoğralar ve doğal afet gibi olayların ön plana çıkarılması da, YouTube Newswire'ın gerçekleri olduğu gibi yansıtma misyonunun bir göstergesi ve cesareti olarak kabul edebiliriz. Böylece sosyal haberciliğin öneminin artmasında büyük rol oynayacak bir proje olacağı tahmin edilebilir.

Storyful editörleri tarafından onaylanan ve kuratörlerin yöneteceği YouTube Newswire kanalını için bir Twitter hesabı da açıldı. Bu da yeni nesil haberciliğin sosyal medyayı önemsediğini gösteriyor. Bakalım YouTube Newswire kanalı, bu bağlamda bir öncü olabilecek mi? YouTube Newswire'ın yayınladığı ve Storyful'un tanıtıldığı ilk videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.