TÜBİTAK MARTEK ve KADEM, inovatif düşünen kadınlar için girişimcilik kampı düzenliyor

TÜBİTAK MARTEK ve KADEM, inovatif düşünen kadınlar için girişimcilik kampı düzenliyor

TÜBİTAK Marmara Teknokent, bu yıl 3. kez düzenlediği Girişimcilik Kampı'nda kadın girişimcilere odaklanacak. KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) işbirliğiyle 'İnovasyonda Kadın' adlı bir girişimcilik kampı düzenlenecek.

Türkiye genelindeki kadın girişimcilerin yenilikçi fikirleriyle başvurabileceği kamp, kadınların girişimcilik heyecanını ve yeteneklerini arttırmayı hedefliyor. Üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan kapmta, ilk olarak  31 Temmuz 2015 tarihine kadar AR-GE, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikri başvuruları alınacak.

İkinci aşamada TÜBİTAK Marmara Teknokent hakemleri finale kalan 30 projeyi seçecek ve son aşamada finale kalan projeler kampa katılmaya hak kazanacak. Girişimcilik Kampı, 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında organize edilecek ve 5 gün boyunca eğitim, tecrübe paylaşımı ve uygulamalar yapılacak.

Teknokent'te 1 yıllık yer tahsisi ve 25 bin TL ödül

Kamp sonunda seçilen 5 başarılı projeye 25.000 TL değerinde ayni veya nakdi proje desteği yapılacak. Aynı zamanda Marmara Teknokent Kuluçka Merkezi'nde ilk bir yılı ücretsiz yer tahsis edilecek veya başvurduğu bölgedeki bir teknokent için ilk 1 yıllık kuluçka merkezi kira bedeli ödenecek. Projesini gerçekleştirmek için ulusal ve uluslararası resmi kuruluşlardan destek aldığı alan girişimlere 25.000 TL'ye kadar ek nakdi destek sağlanacak.

Projeyle ilgili detaylara girisimcilikkampi.org adresinden ulaşabilir ve 31 Temmuz'a kadar başvuru yapabilirsiniz. Geçen yıl 2. kez düzenlenen Girişimcilik Kampı, girişimcileri 125 bin TL ile ödüllendireceğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.