Twitter "yapay zeka için yapay zeka" girişimi Whetlab'ı satın aldı

Twitter

Günde 500 milyondan fazla tweet'in atıldığı Twitter'ın tüm bu içeriği kullanıcılarına daha akıllı bir şekilde göstermek istediği bir sır değil. Twitter bu yöndeki çalışmalarına hız kazandıracak bir hamleyle, yapay zekanın machine learning alanında çalışmalarını sürdüren iddialı girişim Whetlab'ı satın aldığını duyurdu.

Cambridge merkezli Whetlab'ın uzmanlık alanı hyperparameter optimizasyonu ve girişim bu konuda dünyanın en iyi teknolojisine sahip olduğunu iddia ediyor. Pratikte girişim "yapay zeka için yapay zeka sunuyor", yani machine learning ile çalışan şirketlerin spesifik bir problemle karşılaştığında çözüm için Whetlab teknolojisiyle işin uzmanlarından daha iyi sonuç aldığını söylüyor. Örneğin Whetlab'e "Yüz tanıma konusunda daha doğru sonuçlar istiyorum" dediğinizde, teknolojisi sizin yerinize otomatik olarak birkaç satır kodla halledebileceğiniz bir çözüm üretebiliyor, farklı tavsiyelerde bulunabiliyor. Bunun için Whetlab'e verilerinizi göndermeniz gerekmiyor, Whetlab siz operasyonlarınıza devam ederken sorunu analiz ediyor. Öğrenen teknoloji her problem çözdükçe daha akıllı çözümler sunma iddiasında.

Harvard, Sherbrooke ve University of Toroto'dan araştırmacılar tarafından geliştirilen teknolojinin arkasında güçlü bir ekip var ve Twitter satın almasının bu yönüyle yetenek satın alması özelliği taşıdığı da söylenebilir. Ancak Whetlab teknolojisinin Twitter'a başta tweet'lerin düzenlenmesi, kişiselleştirilmesi ve öneriler olmak üzere birçok yönden destek olabileceği aşikar. Satın alma haberini bir tweet'le doğrulayan Twitter, bu konuda bir açıklama yapmadı.

WhetLab açıklamasında şirketin 15 Temmuz itibariyle kapanacağı ve Twitter çatısı altında faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.